Flere på kurs

Oppsving: Ifølge tilbakemelding fra klubbene virker det som flere er på kurs nå som NGF og generalsekretær Geir Ove Berg, har innført "Veien til golf" i stedet for Grøntkort-kurs. (Foto: NGF)

Mange golfklubber melder om flere på kurs etter at NGF gjorde det enklere å starte med golf.

Denne sesongen ble Grøntkort-kurset, med praktisk og teoretisk prøve, byttet ut med veiledningskurset, ”Veien til golf”.  Ifølge tilbakemeldingene fra flere klubber har dette medført at flere kommer for å prøve.

- Vi har nesten et luksusproblem. På de to første kursene har vi vært overbooket, forteller leder i Molde GK, Svein Sørensen, til NRK.no.

- Golfsporten vil ta av

Også Ålesund GK er blant klubbene som har sett et umiddelbart resultat av at det er enklere å starte.

- Vi har aldri utdannet så mange nye spillere så tidlig i sesongen. Det er utrolig artig med et slikt oppsving, og det er bra at mange vil starte med denne fantastiske sporten, sier sekretær i Ålesund GK, Anja Solevågseide, til nettstedet.

Hun tror mange, særlig damene, syntes Grøntkort-opplegget ble veldig formelt, og at det å prestere på ei praktisk prøve var noe mange grudde seg til. Nå tror hun golf vil ta av i hele landet.

- Alt tyder på at golfsporten vil ta av. Vi gleder oss til det blir kø for at folk skal komme seg ut på banen, sier hun.

Oppsving

De siste årene har NGF opplevd at mange nye golfere slutter like fort som de begynner. Selv om medlemstallet har økt med noen tusen de siste årene, ønsker forbundet at flere skal begynne med golf. Og ikke minst, bli værende i golfsporten. Strategien er at golf skal bli mer tilgjengelig for alle.

Tilbakemeldingene fra klubbene tyder på at strategien virker, selv om det på landsbasis ikke finnes noen tall på dette.

- Klubbene melder fra om at flere er på kurs, så på Østlandet har det vært et oppsving, sier generalsekretær i NGF, Geir Ove Berg, til NRK.no.

Han tror mange er blitt skremt vekk av at de har måttet sette seg på skolebenken, og at de har ventet på at det skulle bli enklere å starte med golf.

- Vi håper også dette bidrar til at vi blir flinkere til å ta vare på folk som begynner, sier Berg.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.