Flere piratkøller fram i lyset

PÅ JAKT: Marius Dahlen i Callaway Norge kom over et stort parti med falske golfkøller. Partiet på bildet er nå tilintetgjort, men nye har dukket opp etter at artikkelen i Norsk Golf ble publisert. Foto: Tom Erik Andersen

- Omfanget er enda større enn vi trodde, sier Marius Dahlen i Callaway Norge.

I siste magasinutgave av Norsk Golf fortalte Marius Dahlen om hvordan de kom over et større parti med falske golfkøller på et lager i Oslo. Piratkøllene var solgt gjennom en norsk nettbutikk og annonsert på Finn.no. Både Norsk Golf og Dahlen selv har fått mange reaksjoner etter at saken ble kjent.

- Jeg har fått flere telefoner fra golfspillere som enten vil ha bekreftet eller få avkreftet at køllene de har kjøpt ikke er ekte vare. Tilbakemeldingene tyder på at omfanget er enda større enn vi trodde, sier Marius Dahlen.

Henvendelsene kommer fra hele landet. Historiene ligner hverandre. Som oftest har kundene handlet i god tro på nettet. Som oftest til en mistenkelig lav pris.

- Fortvilte kunder har ringt meg og fortalt om wooder som går i stykker på den første runden, om jern som nesten ikke henger sammen. Det er forferdelig kjedelig.

- Er det fortsatt nettbutikker i Norge som selger piratkøller?

- Nei, det er vi sikre på at det ikke er. Norge er et litet og oversiktlig land, og vi har fått ryddet opp for denne gang. De norske nettbutikkene som nå selger Callaway-utstyr, er autoriserte forhandlere. Disse har det vært trygt å handle fra hele tiden.

- Hva med bruktmarkedet?

- Der skal man fortsatt være på vakt. Tilbakemeldingene de siste dagene tyder på at en del falske sett er i omløp på bruktmarkedet. Vi kan ikke utelukke at en del personer skjønner at de har blitt lurt, og nå forsøker å selge piratkøllene videre, advarer Dahlen.

Visuelt er piratkøllene svært gode kopier. Det er først når man sammenligner de minste detaljene med originalt utstyr at de fleste ser forskjell.

Egenskapene til det falske utstyret er imidlertid ikke i nærheten av original vare. Tester har vist at kvaliteten er svært dårlig.

- Er du i tvil, gå til nærmeste autoriserte forhandler (proshop, red.anm) for å sjekke. Har du blitt lurt, ta kontakt med stedet hvor du kjøpte det og krev pengene tilbake, anbefaler Dahlen.

- Er dette et spesielt Callaway-problem?

- Det var både Cleveland- og TaylorMade-utstyr i beslaget fra Oslo, men i Norge er det nok vesentlig et Callaway-problem. Årsaken er nok at Callaway er det enkleste merket å omsette i bruktmarkedet.

- Frykter du at piratkøllene rammer salget og troverdigheten til Callaways produkter?

- Nei, jeg gjør ikke det. Vi har en sterk merkevare, og går du til en autorisert forhandler, er det fortsatt helt trygt å kjøpe Callaway. Det har det alltid vært. Det er noe av poenget her. Når vi tar tak i dette,  gjør vi det for å beskytte merkevaren vår. Vi gjør det for å beskytte forhandlerne. Men først og fremst gjør vi det for å beskytte kundene våre, sier Marius Dahlen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.