Fly direkte til Faldo-bane i mai

"SKOTSKE" GREENER: Faldo lot seg inspirere av vanskelige skotske greener på Eléa. Her greenen på hull 9.

Ryanair meldte tirsdag om en helt ny rute fra Rygge til Pafos, Kypros. Bare 10 minutters kjøretur fra flyplassen i Pafos ligger en av Faldos aller siste kreasjoner, Eléa, som åpnet i 2010.

Tekst: Kaia Means

 

Fra 8. mai vil Ryanair fly til Pafos fra Moss hver tirsdag. Kypros er en såkalt ’kommende’ golfdestinasjon. Med bare fire baner på gresk side, er det ennå vanskelig å lokke de store mengdene med golfere. Men for de som kanskje bare spiller tre eller fire golfrunder på en uke, har Kypros mye å tilby. 

 

Alle banene ligger i nærheten av Pafos flyplass. Perlen på Kypros er Eléa, tegnet av tidligere verdensener Sir Nick Faldo. Den er en bane for tenkende spillere. De fleste hull gir flere forskjellige strategiske valg, der nøyaktighet er viktigere enn lengde. Greenene er både raske og ondolerte, og det er tøft å komme gjennom runden uten en håndfull treputter. 

 

I tillegg har Kypros resortbanen Aphrodite Hills, som er meget ondolert og må kjøres med bil. De to siste banene er Minthis Hills og Secret Valley, som for tiden bare har 9 hull åpne mens en ny 18-hullsbane klargjøres.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.