Fokus på seier - ikke førsteplass

SÅ NÆR, SÅ NÆR: Phil Mickelson tar seg til hodet etter at han nesten senket en chip fra roughen på den tredje runden lørdag. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Fem slag etter teten - Phil Mickelson har hatt vanskeligere oppgaver.

Mickelson gikk en superb 66-runde lørdag, og satte seg selv i posisjon til å kunne vinne The Players Championship. Gjør han det, vil han eller alle solemerker ta over plassen som nummer én på verdensrankingen. Det er nemlig ingenting som tyder på at Tiger Woods blir blant de fem beste.
Mas, mas, mas
Mickelson har endt på henholdsvis første- og andreplass i sine to siste turneringer. Spørsmålet er derfor betimelig, om Mickelson har førsteplassen både i The Players og på rankingen som sådan i tankene før søndagens runde.
- Jeg vet ikke hvorfor dere fortsetter å spørre om det. Vi er midt i en turnering. Det er det siste jeg tenker på nå. Jeg prøver å forberede meg til en ny runde, og dere fortsetter å snakke om det samme, sa Mickelson noe furtent lørdag.
Mickelson, som har 38 seirer i sin PGA-karriere, gikk sin 12. runde på rad under par lørdag. Han hadde bare en bogey, og den kom på det siste hullet.
- Det var en sur bogey, men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med nå. Jeg må bare gå ut og gjøre en ny god runde på søndag. Jeg håper jeg kan komme meg innenfor rekkevidde.
Fordel å ligge bak
I løpet av de siste 28 turneringene på Sawgrass har turneringens vinner kommet bakfra hele 17 ganger.
- Vi har sett det mange ganger, at lederne faller tilbake. Men hvis det er 12-13 spillere jeg må passere, er det en annen sak. Men hvis det bare er tre eller fire, så kan det fortsatt være mulig, mente Lefty.
Og for å være nøyaktig: Mickelson har ti spillere han må ta seg forbi hvis han skal vinne The Players slik han gjorde det i 2007. Lee Westwood leder ett slag foran Robert Allenby, som i sin tur igjen er ett slag foran Ben Crane, Lucas Glover og Francesco Molinari. Deretter følger fire spillere på 11 under par - Charley Hoffman, Tim Clark, Chris Stroud og Heath Slocum. Bo van Pelt er den eneste spilleren så langt på ti under par.
Mickelson er slaget bak han.
Innen rekkevidde?
Det meste er mulig for Phil Mickelson.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.