- Føler ikke noe mer press

SUPERSTABIL: Lee Westwood har vært verdens beste golfspiller de to siste årene. (Foto: Warren Little, Getty Images)

Lee Westwood plages ikke av sin nye status som verdensener. Tvert imot.

Denne uken er Lee Westwood på plass i Sør-Afrika, der han skal forsøke å bli den første engelskmannen til å vinne Nedbank Golf Challenge på 16 år. 37-åringen er en av fem Ryder Cup-spillere som er på plass. Padraig Harrington, Ross Fisher, Edoardo Molinari og Miguel Angel Jiménez er også til stede i Sun City.

Lee Westwood overtok plassen på toppen av verdensrankingen for en måneds tid siden, men briten mener at det ikke har ført til noe ekstra press på ham selv.

- Å være nummer én er en konsekvens av å ha spilt bra, så hvis du tror at å spille bra fører til mer press, så er du antakelig i feil jobb, sier Westwood i forkant av turneringen.

- Det hadde vært herlig å vinne her. Jeg har alltid likt å komme hit. Det er en herlig turnering. Jeg elsker golfbanen, legger han til.

Engelskmannen har hatt et godt år. Leggskaden han pådro seg, forhindret sannsynligvis et enda bedre et.

- Det var litt skuffende å bli skadet i juni, da jeg gjorde det så bra. Men i de tre slagturneringene jeg har spilt siden The Open, er jeg blitt nummer 11, 2 og 3, så jeg er ganske fornøyd med hvordan ting går.

Det er også en sterk sørafrikansk kontingent i turneringen. Både Ernie Els, Tim Clark, Retief Goosen og Louis Oosthuizen stiller til start. Det 12 mann store startfeltet blir komplettert med Justin Rose og Anders Hansen.

Robert Allenby er regjerende mester.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.