- Føler meg ikke som noe forbilde

YDMYK: Knut Børsheim håper han kan inspirere andre norske spillere til å følge i hans fotspor. (Foto: All Over Press)

Knut Børsheim lar det ikke gå til hodet på at han nå spiller på det han beskriver som verdens beste herretour.

Det var stor spenning da Knut Børsheim tok fatt på sin avslutningsrunde av Q School-finalen på PGA Catalunya Resort i Spania i desember. Med muligheter for å bli den eneste nordmannen på Europatouren var det mye på spill, og da det gjaldt som mest innfridde 24-åringen så til de grader. 

 

Nå har han lagt to turneringer bak seg, Africa- og Joburg Open. Spillet har ikke gått helt etter planen, men så har heller ikke forberedelsene vært optimale.

 

-Jeg dro rett fra kvalet og hjem til juleferie. Jeg lærte i fjor hvor viktig det er å lytte til kroppen min, og at det er viktig å ikke tømme seg for energi på starten av året. Hvis ikke er det fort gjort å få seg en knekk senere på sesongen, forteller Knut til Norsk Golf. Han sier han ikke blir stresset av den noe skuffende starten, og at det meste er småting som vil rette seg opp automatisk.

 

- Det er klart man mister litt følelse og touch når man er hjemme i Norge og spiller innendørs. Jeg har gjort mange birdies og bogeys men ikke så mange par. Med litt ordentlig mengdetrening fremover skal det bli mer stabilt, lover han.

 

Les også: Europatour neste for Børsheim!

 

Etter at Eirik Tage Johansen tidligere i vinter mistet spillerettighetene til Europatouren, betyr det at Knut nå er vårt største golfhåp på internasjonal basis. For andre 24-åringer vil det være en tung bør, men Knut tar det hele med knusende ro.

 

- Jeg føler i grunn ikke noe press, det bryr jeg meg veldig lite om. Jeg er mye ute og reiser, og tar meg lite tid til å lese det som skrives og menes om meg, forklarer han. Han sier han ikke føler seg som noe forbilde ennå, men at han kan være en inspirasjonskilde for andre norske spillere. Knut hadde ikke en gang kategori på Challenge Tour på starten av fjorårssesongen, men fikk muligheten til å spille flere turneringer gjennom wild cards utdelt av forbundet. Det var en mulighet han gjorde det meste ut av.

 

- Jeg tror mange av de ser på meg som en likestilt fyr og tenker "kan han så kan jeg". Mange av oss har veldig lik bakgrunn, og det er ingen grunn til at de jeg har vært i treningsgrupper med ikke skal klare det. Jeg vil ikke ta på meg tittelen som forbilde, men det er bra at jeg har vist at det er mulig. Det handler bare om å være tålmodig.

 

Les hele intervjuet med Knut i februar-utgaven av Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.