- Det føles helt utrolig

EMOSJONELL SEIER: Seieren betydde mye for Phil Mickelson og hans familie. (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

Amy Mickelson begynte å gråte da Phil Mickelson gjorde birdie på det tolvte hullet søndag.

- Det var da jeg så han ta kontroll, forklarte hun etter at Lefty hadde vunnet sin tredje grønne jakke.
Selv om hun gjerne kunne ha tenkt seg det, visste Amy Mickelson at hun ikke kunne gå 18 hull sammen med resten av Phil Mickelsons tilhengere. Så hun fulgte turneringen på TV, helt til ektemannen tok kontroll på back nine. Da forsto hun at det var på tide med et hjertelig gjensyn med Augusta National.
Brystkreft
Det siste året har vært alt annet enn normalt for familien Mickelson. Amy har kjempet mot brystkreft, og selv om diagnosene for fremtiden er god, er hun fortsatt redusert på grunn av behandlingen hun har vært igjennom. Derfor så hun turneringen i et hus familien leide ikke så langt unna banen.
- Jeg ble ved huset, så jeg ikke skulle bli syk. Hvis jeg hadde kommet hit, ville det antakelig ha blitt for mye. Jeg ville at Phil skulle ha fokus på å vinne Masters denne uken, og ikke bry seg med om jeg var syk eller ikke hadde det bra, sa hun til pgatour.com søndag.
Familien ankom Georgia på tirsdag, så ungene kunne være caddie for sin far under par 3-konkurransen. Hele familien hadde ikke vært sammen for en turnering siden The Players Championship. Det var like før Amy fikk diagnosen.
Spesiell uke
- Dette har vært en veldig spesiell dag og uke. Å ha Amy og ungene her å dele det med - jeg kan ikke sette ord på det. Det føles helt utrolig, særlig på bakgrunn av det vi har vært igjennom det siste året. Det betyr mye å dele en slik glede sammen, sa Phil Mickelson selv etterpå.
Amy ventet på sin ektemann ved det attende hullet, der han rundet av turneringen med en birdie. Det er ikke godt å si hva Mickelson tenkte på da han så sin kone og familie vente på ham, men han gikk rett mot henne.
- Jeg vet ikke om vi sa noe. Vi bare klemte. Normalt gråter jeg ikke når jeg vinner, men det var et veldig emosjonelt øyeblikk for oss, og noe jeg kommer til å se tilbake på og glede meg over. Jeg kommer til å glede meg over hvert øyeblikk fra denne uken, sa Lefty.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.