- Det føles helt vanvittig

FIKK DRØMMEN OPPFYLT: Graeme McDowell har drømt om å vinne en major i hele sitt liv. (Foto: Jeff Gross, Getty Images)

Graeme McDowell satte en stopper for 40 års tørke.

Mens Phil Mickelson, Tiger Woods, Ernie Els og ikke minst Dustin Johnson enten senket birdies eller triple bogeys, holdt nordirske Graeme McDowell seg i bakgrunnen med sitt stoiske ro og stødige spill. Han avsluttet turneringen med en runde på tre over par, hvilket var ett slag bedre enn franske Gregory Havret.

Det var første gang på 40 år at seieren i US Open gikk til en spiller fra Europa.

Men det var en svært dramatisk sisterunde publikum og tv-seere verden over var vitne til. Dustin Johnson, som ledet med tre slag før de siste 18, kastet vekk hele ledelsen sin på det andre hullet, og kom seg egentlig aldri over sjokket. Mens han var seks under par etter tre runder, kastet han alt med en katastrofal sisterunde på 82 slag. Og da ingen av de andre toppspillerne klarte å ta vare på sjansene de fikk, ble det altså til slutt nordiren som stakk av med seieren.

Ernie Els ble nummer tre, med Tiger Woods og Phil Mickelson på en delt fjerdeplass. Johnson endte til slutt på en delt åttendeplass.

Det er ikke mer enn to uker siden McDowell også gikk til topps i Celtic Manor Wales Open på Europatouren, men US Open er hans første major.

- Jeg kan ikke tro at jeg står her med dette trofeet. Jeg har drømt om dette i hele mitt liv. Dette føles helt vanvittig, sa McDowell etterpå.

Kilde: golf365.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.