- Føles nesten som hjemme

MOTIVERT: Suzann Pettersen gleder seg allerede til sommer-OL i 2016. (Foto: All Over Press)

Fredag tar Suzann Pettersen fatt på Safeway Classic - en av hennes desiderte favoritturneringer.

Etter en seier, fjerdeplass og en andreplass i turneringen de tre siste årene, er Tutta en av de store favorittene til å vinne helgens Safeway Classic, der alle i topp-50 på kvinnenes verdensranking stiller til start.

Turneringen spilles i Portland, like ved hovedkvarteret til Tuttas sponsor Nike. Der har hun tilbragt de siste dagene for å teste ut nytt utstyr.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i Portland. Det føles nesten som et hjem for meg, å være her sammen med alle Nike-vennene mine. For det første for jeg gjort mye hos dem, men jeg liker også byen. Jeg stortrives her. Det er ikke akkurat den varmeste byen, men den har noe ved seg. Helt siden turneringen ble flyttet hit har jeg gjort det bra her. Det er en bane hvor man kan komme i flytsonen. I fjor hadde jeg aldri trodd jeg kunne vinne, men klarte å vinne på søndag selv om jeg var syv eller åtte slag bak, sa Tutta til lpga.com i pressekonferansen i forkant av turneringen.

Faktisk startet hun fjorårets sisterunde ni slag bak lederen. Til tross for at det nå er ett år siden Tuttas forrige seier, synes hun ikke at sesongen har vært mislykket.

- Sesongen har vært ganske god. Jeg føler jeg ikke er langt unna der jeg ønsker å være. Det er mye hardt arbeid, men man må bare forsøke å nyte prosessen. Jeg vet jeg jobber hardt nok, og spillet føles bra, forteller hun.

Tutta endte nylig på andreplass i Ladies Irish Open på Killeen Castle, hvor hun i fjor vant, og også triumferte med Europa i Solheim Cup.

- Jeg ønsker virkelig å forsvare tittelen min. Følelsen den turneringen ga meg var en god erfaring, for jeg ønsket virkelig å vinne, uten at jeg prøvde for hardt.

Tutta har tilbragt de siste par ukene i London, hvor hun har overvært sandvolleyball- og tennismatchene i OL. Det gjorde henne bare ekstra motivert til de neste lekene i Brasil om fire år, når golf er tilbake på programmet for første gang på over 100 år.

- Dette var første gang jeg har vært og sett sommer-OL. Jeg har vært på flere vinter-OL. Det var en fin måte å få en smakebit på hva vi har i vente. Den lille forsmaken var nok til å motivere meg for fire nye år.

Les hele intervjuet med Tutta, samt pressekonferansene til Yani Tseng, Paula Creamer, Na Yeon Choi, Stacy Lewis og So Yeon Ryu her


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.