- Det føles så godt

TAKK FOR SIST: Robert Garrigus var en sønderknust mann da han ikke klarte å vinne St Jude Classic. Søndag fikk han sin hevn. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Robert Garrigus har lagt skuffelsen fra St Jude Classic bak seg.

De som har fulgt PGA-touren og norskgolf.no tett denne sesongen, husker Robert Garrigus godt. Han ledet St Jude Classic med tre slag før det siste hullet, før han slo seg fullstendig bort og havnet i et omspill Lee Westwood til slutt vant.

Før helgens Children's Miracle Network Classic lå han også på 122. plass på pengelisten, og han sto i reell fare for å havne utenfor de automatisk kvalifiserte for neste års tour.

Nettopp derfor var helgens prestasjon av det sterke slaget. Han avsluttet turneringen med en feilfri runde på 64 slag, og når Roland Thatcher - som ledet før siste runde - fikk alvorlige problemer med å holde nervene under kontroll på veien inn - ble det til slutt en enkel seier for Garrigus.

- Det føles så godt å klare dette, sa Garrigus etterpå. - Jeg sa at jeg ikke skulle avslutte på samme måte som sist. Det er helt utrolig, jublet han.

Selv om Thatcher gikk på en supersmell, endte han likevel på andreplass. Mot slutten sto han i fare for å dele andreplassen med Spencer Levin, men Levin pådro seg en bogey på det siste hullet. Hadde Thatcher delt andreplassen, ville han ikke sikret seg nok penger til å havne blant de 125 beste. Med solo andreplass var saken biff.

- Du vil aldri se en gladere gutt som akkurat spydde vekk en turnering, enn meg akkurat nå, sa Thatcher etterpå. - Jeg er så glad for å slippe å måtte gå igjennom Q-school.

Levin delte til slutt tredjeplassen med Johnson Wagner og Rickie Fowler.

Mens det var glede for Thatcher, var det skuffelse for Wagner. Han endte på 126. plass på pengelisten, sin tredjeplass til tross, og han kommer nok til å tenke på den doble bogeyen han pådro seg på det 16. hullet. Uten den ville han ha blitt nummer to alene.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.