Følger i bestefars fotspor

VERDIFULL HJELP: Sam Saunders har nytt godt av Arnold Palmers ekspertise. Hva klarer han på bestefars - og sin egen - hjemmebane? (Foto: Jonathan Ferrey, Getty Images)

For denne karen betyr "hjemmebane" noe helt spesielt.

Sam Saunders. Hørt om han?
Det har ikke så veldig mange, med mindre golfinteressen er påtagelig. Sier man Arnold Palmer, derimot, så nikker de fleste gjenkjennende.
Barnebarn
Sam Saunders (22) er barnebarnet til Arnold Palmer. Denne uken slår han ut på Bay Hill, bestefars bane, til Arnold Palmer Invitational. På toppen av det hele driver Amy og Roy, Sams foreldre, Bay Hill Club and Lodge. Å si at Sam Saunders kjenner banen like godt som sin egen golfbag, vil ikke være noen underdrivelse.
Han bor bare noen kilometer fra selve banen også, han trener på banen året rundt, og han kan forvente en ganske tung, lokal støtte.
- Det blir veldig gøy. Jeg liker et stort publikum, sier Saunders til Reuters.
Sponsorinvitasjoner
Det blir Saunders' femte turnering for året. Han er ikke en del av PGA-touren, ikke av Nationwide Tour heller, men han har nytt godt så langt av sponsorinvitasjoner. Han har misset cuten i to turneringer, ble nummer 70 på Pebble Beach, mens han delte 17. plassen i Honda Classic.
Det var en solid opptur.
- Jeg føler at jeg er blitt bedre for hver uke jeg har spilt på touren, og jeg tror jeg har lært noe nytt fra hver turnering.
Og han har bedt sin bestefar om hjelp.
- Jeg gikk til ham og sa: jeg trenger virkelig din hjelp.
Masse hjelp
Og Arnold var ikke vond å be.
- Han hjalp meg masse. Det er ikke sånn at han kan fortelle meg nøyaktig hvordan jeg skal spille. Han sa: "du må finne din egen stil og utvikle den og holde deg til den, og ikke høre på noen andre - enn meg."
Saunders mener han har flere likheter med sin langt mer berømte bestefar.
- Jeg begynner å se det. Jeg liker måten han spilte på, sier han.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.