Følger hun opp ekstremåret?

DOMINANT: Yani Tseng er kvinnenes soleklare ener. Blir hun enda bedre i 2012? (Foto: All Over Press)

Kvinnenes soleklare verdensener, Yani Tseng tror hun vil bli enda bedre i årets sesong.

23-åringen fra Taiwan har allerede rukket å vinne mer enn de fleste spillere på touren gjør i løpet av en hel karriere. Mye mer.

 

Tseng vant 12 turneringer over hele verden i 2011, og spilte inn over tre millioner dollar - mer enn de to neste spillerne til sammen. Nå topper hun verdensrankingen med en så stor luke bare Tiger Woods har opplevd før henne.

 

- Hvis jeg fortsetter å gjøre de rette tingene så tror jeg at jeg vil bli bedre. Jeg har jobbet med svingen, den fysiske biten, jeg jobber med engelsken, alt. Jeg tror det kommer til å hjelpe meg mye. Jeg må forberede meg godt mentalt, og ikke gi meg selv for mye press. Det blir vanskelig å repetere (fjoråret). 12 seiere, wow, sier Tseng.

 

Med også Suzann Pettersen i startfeltet slår LPGA Tour-sesongen i gang neste uke i Womens Australian Open på Royal Melbourne - den samme banen The Presidents Cup gikk av stabelen på for tre måneder siden.

 

Kun to spillere har vunnet med enn Tseng i en og samme sesong: Annika Sörenstam vant 11 ganger på LPGA og to ganger i Europa i 2002, mens Mickey Wright vant 13 ganger på PGA-touren i 1963.

 

Det eneste Tseng mangler nå er anerkjennelse.

 

Da Associated Press stemte frem årets kvinnelige idrettsutøver i USA endte hun på en fjerdeplass, bak fotballspillerne Abby Wambach og Hope Solo, samt basketspilleren Maya Moore. Golf Magazine stemte frem U.S. Open-mester frem Rory McIlroy som årets gofspiller, noe som fikk LPGA-kommisjonær Mike Whan til å tenne på pluggene. Han sa at om Tsengs prestasjoner tilhørte en mannlig golfer ville valget vært enkelt. 

 

Tseng spiller alle de tre første turneringene på årets LPGA-program i Australia, Thailand og Singapore. Touren returnerer ikke til amerikansk jord før i mars i Arizona. Og om det er en turnering hun ønsker å vinne mer enn noen annen er det U.S. Open. Dette er den eneste majoren hun ikke har vunnet. Løfter hun også det trofeet er "The Career Grand Slam" et faktum.

 

(Kilde: Golf.com)

 

Tror du Suzann Pettersen har mulighet til å bli verdensener i løpet av året?


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.