Folkehøgskole med unikt golf-tilbud

Folkehøgskole med unikt golf-tilbud

(Foto: Sunnmøre Folkehøgskule)

På Sunnmøre Folkehøgskule sin idrettslinje for golf får spillerne spilt golf hele året. Høydepunktet er en ukes tur til Sør-Afrika.

Er du ferdig med videregående skole, ikke helt klar for å kaste deg inn i studier eller jobb, og ønsker et år med mye golf?  På idrettslinja Golf.Idrett.Sør-Afrika ved Sunnmøre Folkehøgskole får man nettopp det.

Golflinja i Ulsteinvik ble startet opp for fire år siden. Siden da har den hatt fra fire til 14 elever fra hele landet, med handicap som har variert fra 2,7 og helt opp til 54. Linja har også hatt elever fra USA og Finland.

– Dette er en idrettslinje med golf som hovedaktivitet, der de også er innom andre ballidretter i tillegg til grunntrening, paragliding, gokart, ski og mye mer., sier Per Bernt Aske, leder for golflinja til Norsk Golf. Golflinja inkluderer også nybegynnerkurset «Veien til golf» for dem som ikke har det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tilbudet på golflinja på Sunnmøre Folkehøgskule inkluderer mye mer enn golf. (Skjermdump: Instagram/golfidrettsunnmorefhs)

Frem til november trener og spiller elevene golf på Sunnmøre Golfklubb. Deretter går turen en uke til Cape Town, hvor elevene får brynet seg på noen av landets mest spektakulære baner. På vinteren tar de en pause fra golf og står mye på ski, før det bærer ut på nok en golftreningsleir i februar.

– Her har vi testet ut Spania, Portugal, Tyrkia og London. Dette er et stort høydepunkt med golf fra morgen til kveld, sier Aske.

Aske sier linja ikke er rettet mot dem som satser hundre prosent på golf, men heller de som vil ha det gøy og spille med kompiser.

– Tilbakemeldingene fra elevene er at de får et godt tilpasset opplegg, der vi blant annet bruker Sunnmøre GK sin PGA-pro mye, sier Aske.

Golflinja har fortløpende opptak av elever frem til skolestart 19. august.

Nettside

Instagram

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.