Den forjettede fjerde tittelen

HYPERPOPULÆR: Phil Mickelson har i en årrekke vært en av Tourens mest populære spillere. Mange unner han derfor å vinne Masters - igjen. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Hvem tar steget opp bak Tiger Woods?

Ingen er i nærheten av Tiger Woods blant dagens aktive spillere når det gjelder majortitler. Men hvordan står det til bak Tiger?

Ernie Els, Phil Mickelson, Vijay Singh og Padraig Harrington har alle tre majortitler. Ikke overraskende ønsker alle en fjerde. Ikke så rent lite heller.

Nicklaus og Palmer deltar
Mens Tiger Woods håper å knappe inn på forspranget Jack Nicklaus opparbeidet seg i løpet av karrieren som golfspiller, håper de andre med tre titler å bli spilleren som tar seg nærmest Tiger - selv om de også vet at de aldri vil klare å ta igjen verdens beste golfspiller.

- Folk har sagt: "hvem kommer til å få den fjerde og bryte ut av treergruppen?", sa Harrington tidligere i uken.

Spørsmålet er definitivt hvem.

Bare 25 spillere har vunnet fire eller flere majors gjennom golfhistorien, men av dem er det bare Jack Nicklaus (18), Tom Watson (8), Arnold Palmer (7) og Nick Faldo (6) som deltar denne uken - i tillegg til Tiger, selvsagt.

Mange trodde at Mickelson ville sikre seg et solid antall majortitler da han vant sin tredje i 2006. Det ble snakket om en ketsjupeffekt, og på det tidspunktet var han bare 36 år gammel. Lefty runder 40 i juni, og han er blitt stående på tre. Kollapsen i US Open i 2006, da han var på god vei mot sin tredje strake majortittel, har antakelig vært vanskelig å takle. På 13 majorturneringer siden den gang er han "bare" blitt blant de ti beste fire ganger.

Regn med Els
Singh vil neppe ha like mange forsøk igjen som Lefty, på grunn av fijianerens alder, og kanskje også - hans helse. 48-åringen har slitt med ryggproblemer den siste tiden, og det er seks år siden han sist vant en major (PGA Championship). De færreste har forventninger til Singh denne uken.

Ernie Els, derimot, er mindre enn et år eldre enn Mickelson, og kommer til Augusta kanskje i sitt livs form. Han har allerede vunnet to ganger i år, og han syder av selvtillit. Selv om han ikke klarte cuten i sine tre siste Masters-turneringer, ble han blant de ti beste mellom 2000 og 2004 - og to ganger endte han på 2. plass.
Harrington ofrer alt
38-årige Harrington er den yngste av kvartetten som jager den forjettede fjerde tittelen. Han har vunnet samtlige etter at den øvrige trioen vant sine. At nummer fire betyr mye for iren, legger han ikke skjul på selv.
- Hele karrieren min kommer nå til å bli vurdert basert på antall majortitler, mener han. Han forbereder seg også helt spesifikt inn mot majorturneringene, noe han vet går ut over andre ting, andre turneringer.
- Hvis jeg er i nærheten minst to ganger i året, kommer jeg til å vinne et par majortitler til. Jeg skal ofre alt for de mulighetene, sier han.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.