Form viktigere enn vennskap

FORBEREDELSER: Det amerikanske laget var ute på Celtic Manor tirsdag for å trene. (ALLE FOTO: Getty Images)

Corey Pavin tar bare ett hensyn når han setter sammen parene i Ryder Cup. SE BILDENE FRA TIRSDAGENS TRENING.

USAs kaptein har hatt god tid på seg til å tenke ut hvem som skal spille med hvem under denne ukens Ryder Cup. Tradisjonelt sett har gode venner spilt sammen, partnerskap som ofte har vist seg være suksessfulle. Darren Clarke/Lee Westwood, Seve Ballesteros/Jose Maria Olazabal og Fred Couples/Davis Love er noen av dem.

Mens europeiske spillere ofte har spilt sammen fordi de er fra samme land eller har samme morsmål, har naturlig nok ikke amerikanerne slike utfordringer. Men Pavin tar likevel ikke hensyn til vennskap når han setter opp lagene.

På spørsmål om hvorfor han tror Tiger Woods og Steve Stricker var så suksessfulle i fjorårets President's Cup, der de vant alle kampene sine sammen, svarte Pavin:

- Fordi de er begge fantastiske spillere. Tiger har vært nummer én i verden så lenge, og Steve spilte veldig bra på den tiden. De var antakeligvis de to beste spillerne i verden på det tidspunktet. Det er en ganske god kombinasjon. Når to gode spillere spiller godt, kommer de til å bli vanskelige å slå, uansett hvem de er.

Pavin sier at god kjemi spillerne imellom ikke er det viktigste.

- Det betyr ikke at du vinner kampene. Du må prestere, sette puttene, og du må slå gode slag.

Tirsdag morgen gikk Tiger Woods ut sammen med nettopp Steve Stricker, Zach Johnson og Hunter Mahan, uten at Pavin ville komme med noen innrømmelser av den grunn. Matt Kuchar, Stewart Cink, Jim Furyk og Jeff Overton gikk også sammen, mens den siste fireren besto av Phil Mickelson, Rickie Fowler, Dustin Johnson og Bubba Watson.

- Spillerne går i gruppe for en grunn, og det vil bli klart senere. Jeg ser etter ulike kombinasjoner.

USA har ikke vunnet Ryder Cup på europeisk jord siden 1993.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.