- Forskjellig fra alle andre baner

FAVORITT: St.Andrews har blitt en av Rory McIlroy sine favorittbaner i verden, og med god grunn. (Foto: Getty Images)

Rory McIlroy elsker St. Andrews, og med god grunn. 

I dag slår Alfred Dunhill Links Championship i gang på St. Andrews´ Old Course, med et av sesongens mest stjernespekkede felt. McIlroy, som nå er nummer tre i verden, innrømmer at det tok ham tid å lære seg å elske banen, men etter en rekke imponerende forestillinger her anser han den nå som en av sine favoritter.

I 2010 endte han på tredjeplass i The Open, etter å ha tangert rekorden for den laveste runden i en major med 63 slag på åpningsrunden. Og i Alfred Dunhill Links Championship står han med tre topp ti-plasseringer på de fire gangene han har deltatt.

- For å være ærlig var jeg ikke noe fan av The Old Course. Jeg likte den ikke, sier han til europeantour.com. 

- Jeg likte ikke at den var så forskjellig fra så og si alle andre golfbaner jeg har spilt, men jo mer man spiller den, jo mer lærer man seg den å elske. Man innser etterhvert at det er så mange forskjellige måter å spille den på, sier 22-åringen.

Dette er ikke første gang McIlroy har innrømmet å være skeptisk til linksgolf. Etter hans noe skuffende 25. plass i årets The Open på Royal St. Georges klaget han over at utfallet av links-turneringer i alt for stor grad overlates til været, og at det ikke var noe poeng i å endre spillestilen sin kun for en uke i året. Nå har derimot pipen fått en annen lyd.

- Banen gir deg så mange muligheter, og jeg anser den nå som en av mine favorittbaner i verden. Mye av grunnen er at jeg har spilt bra her, sier han.

Les også: McIlroy overrasker den eldre garde

Seieren hans i US Open står fortsatt som hans eneste seier denne sesongen, og hans andre i karrieren. Nå håper han på en ny tittel før året er omme.

- Jeg føler jeg spiller bra nok. Jeg treffer ballen bra, jeg må bare gi meg selv nok muligheter til å hevde meg i toppen. Jeg vil vinne, uavhengig om det er her, Korea neste uke, Kina, Dubai, Thailand eller Hong Kong.

Alfred Dunhill Links Championship spilles på tre forskjellige baner. I tillegg til St. Andrews skal spillerne innom både Carnoustie og Kingsbarns.

Også verdensener Luke Donald spiller i Skottland denne uken. Han tar sikte på å bli den første til å avslutte på førsteplass både på Europa-tourens og PGA-tourens pengeliste en og samme sesong. Selv om han leder overlegent i Europa, er han kun snaue 70 000 dollar foran Webb Simpson i USA.

- Man prøver alltid å gjøre ting som folk aldri har klart før. Det ville vært veldig spesielt. Det er ikke lett å spille på begge tourene. Man må spille bra i de riktige turneringene - de store turneringene. Det ville bety mye for meg, så jeg holder alltid et lite øye med hvordan de andre ligger han, sier eneren.

 

Kilde: europeantour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.