Først VM - så proff

SOLID: Anders Enell imponerte på Byneset. (foto: Kristin Moe Krohn)

Beste - og eneste – amatør som greide cuten, Anders Engell, imponerte i Norwegian Challenge på Byneset. 

Oslogutt og Grønmospiller Anders Engell spilte jevnt og godt gjennom hele Norwegian Challenge og avsluttet med en 69-runde i strålende vær søndag som beste nordmann og beste amatør.  Engell (23) som nettopp er ferdig på college i California, holder an proffkarrieren til VM for amatører er overstått i Tyrkia senere i høst. 

Han fremsto trygg og solid i selskap med de erfarne spillerne som både har Europa- og Challenge Tour erfaring gjennom flere år. 69 - 68 -65- 69 står mer enn til godkjent i dette selskapet for en ung norsk golfspiller. 

– Jeg gleder meg til å blir proff, sa Engell til Norsk Golf lørdag med et bredt smil. Norsk Golf gleder seg også til å følge denne unge golferen.

 

De øvrige norske

Knut Børsheim gjennomførte en turnering på det jevne. Med en sisterunde fire under par sikret bergenseren seg en 18. plass, og en lønn for strevet på 2275 euro. 

Lokalfavoritten Elias Bertheussen hadde håpet å gjøre det bedre: To gode runder og to halvdårlige, men ingen katastrofe, var Bertheussens oppsummering etter avsluttet runde søndag. Han bommet på fairway på 16 av 18 utslag, bommet noen korte putter, mens jernene funket bra. Søndagens finalerunde ga to under par og en delt 33. plass, som er trønderens beste resultat på Challenge Touren i år. 

– Banen på Byneset var i god stand, og arrangørene har gjort en veldig god figur, mente Elias Berhteussen som nå setter kursen for Danmark, 1330 euro rikere.

Espen Kofstad hadde en meget god dag på banen. Med minus seks for dagen avanserte han flere plasser og endte til slutt på en delt 52. plass. Kofstad ligger nå på syvendeplass på Challenge Tourens rankingliste, og er fortsatt i god posisjon til å sikre en plass på European Tour i 2013. Etter en uke ferie i familiens skjød uten golf, går ferden til Geneve og Rolex Trophy.

Anders Kristansen og Christian Aronsen spilte begge to under par i dag og delte 55. plassen med Ross McGowan fra England

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.