Førsteåring vant i omspill

FØRSTE GANG: Scott Stallings tok sin første seier i Greenbrier Classic søndag, i det som er hans første sesong på touren. (Foto: All Over Press)

PGA Tour-rookie Scott Stallings avsluttet med stil, og slo rutinerte Bob Estes og Bill Haas i omspill i Greenbrier Classic.

Stallings gjorde birdie på sitt siste hull for å kvalifisere seg til et tremanns omspill, før han løp ned tilbake mot det 18. utslaget i ren begeistring. Og da avslutningshullet skulle gjentas viste han at han klarte å gjenta bragden fra kun noen minutter før.

Rookien senket en putt på drøye to meter for birdie på par 3-hullet på 151 meter, og slo dermed Bob Estes og Bill Haas som begge misset sine lengre birdieputter. Da seieren var et faktum omfavnet Stallings caddyen sin jublende. Seieren var hans første på touren, og han er nå nummer 26 på FedEx Cup-listen

- Å være mester i en så stor turnering føles som en stor velsignelse. Jeg har drømt om dette øyeblikket siden jeg var en guttunge, sa han i presseboksen etter seieren.

Den 26 år gamle amerikaneren har hatt en solid sesong så langt, og har notert seg for en tredjeplass, to topp ti-plasseringer og syv topp 25-plasseringer.

Stallings fikk en tøff start på runden med fire over par på de første ni, før han virkelig skulle skjerpe seg på andre halvdel av runden. Seks birdies her hjalp ham helt til toppen av resultattavlen, og en sjekk på 1,08 millioner dollar, snaue 5,8 millioner kroner.

Dette var den andre uken på rad en PGA Tour-turnering ble avgjort i omspill. Forrige uke slo Sean O´Hair landsmann Kris Blanks i playoff i Canadian Open.

Høydepunkter

Kilder: golf.com/pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.