Forsvarer milliondryss

FÅR KLEKKELIG BETALT: Tiger Woods får nesten 18 millioner kroner for å spille golf i Australia denne uken. (Foto: Ryan Pierse, Getty Images)

Ikke alle er like begeistret for de 17,5 millionene Tiger Woods får for å spille golf i Australia.

Tiger Woods får tre millioner dollar rett i foret for å delta i denne ukens Australian Masters. Deler av det beløpet kommer rett ut av skattebetalernes penger, noe ikke alle skattebetalere er like fornøyde med. I hvert fall ikke opposisjonspolitikere.

Men ministeren i delstaten Victoria, John Brumby, forsvarer pengebruken. Han mener det var et kupp for arrangøren å få Tiger til å delta, den tidligere verdensenerens formsvikt til tross. Brumby mener til og med at problemene Woods har hatt i det siste, bare vil gjøre turneringen enda mer spennende.

Mandag kom Woods til Melbourne for å forsvare tittelen han vant i fjor.

Det var for øvrig i fjor på disse tider at Tigers problemer begynte. Ryktene svirret om en kvinnelig gjest som bodde sammen med ham på et hotell i Melbourne, og det tok ikke mange dagene før historiene om Tiger detonerte. Siden den gang er han blitt skilt fra sin kone, og det har ikke vært mange topplasseringer på golfbanen heller. Tiger har ikke vunnet siden han vant nettopp i Australia i fjor.

Brumby mener det er tid for å komme seg videre.

- Det fine med sport er at du kan skape og re-skape heltene. Tiger var på topp i fjor, han har vært nede i år, og spørsmålet er om han kan komme tilbake og vinne denne turneringen? Jeg tror verdens øyne vil være på ham, og at han kan fint komme hit og knuse alle.

Woods kommer til å varme opp med en pro-am-turnering på Victoria Golf Club onsdag, der turneringen begynner torsdag. Camilo Villegas, Sergio Garcia og Geoff Ogilvy er bare noen av stjernene i startfeltet.

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.