Fortsatt golfbane-trafikk på Østlandet

LANG SESONG: Det nærmer seg noe så sjeldent som desembergolf hos flere østlandsklubber. (Foto: Illustrasjon)

I helgen spilles det adventsgolf på Holtsmark Golfklubb. Og de er ikke den eneste østlandsklubben som fortsatt holder åpent.

Holtsmark Golfklubb opplyser på sine hjemmesider om shotgun-turnering i helgen, med spill både lørdag og søndag dersom været tillater det.
Klubben stiller med kaffe, pepperkaker, og gløgg til alle golferne som ønsker å nyte de siste restene av det som har vært en rekordlang golfsesong. En god jul er allerede sikret for klubben som holder til i Lier,  tre kvarter vest for Oslo. Bare i november har de tjent inn utrolige 300 000 kroner i greenfeeintekter, rapporterer klubben til Norsk Golf. 
Gode forhold
Og Holtsmark er på langt nær den eneste klubben på Østlandet som ikke har pakket sakene for vinteren ennå. Kjekstad, Larvik, Solum og Onsøy har åpent med sommergreener, mens Tyrifjorden har åpent med vintergreener. I sterk kontrast med fjoråret, da snøfallet kom i midten av november.
Arne Giving melder at Groruddalen GK har som mål å spille på sommergreener inn i desember måned, og ønsker alle golfere velkommen.
- Nyvalsede greener, noen nyklipte. Det er bare helt utrolig på denne årstiden. På denne tiden i fjor var det 30 centimeter sne og skispor over banen, skriver Onsøy Golfklubb på sine hjemmesider.

Det samme er gjeldende på Kjekstad. Klubbens webkamera på toppen av klubbhuset peker ut mot drivingrangen og det første hullet, og viser fortsatt grønt og fint gress.

- Begge baner er åpne og i meget bra stand. Flotte sommergreener og fairways. Vi ønsker medlemmer og gjester hjertelig velkommen, skriver klubben.

Les også: Værgudene spiller endelig på lag 

Ikke budsjetterte inntekter

Også hos Larvik Golfklubb er det fortsatt aktivitet på banen. Selv om sesongen har vært rekordlang i store deler av landet, er ikke det tilfellet hos Larvik.

- Banen er helt topp nå, men vi har faktisk holdt lengre åpent før. Et par ganger har vi hatt åpent tett opp mot jul. Men på samme tidspunkt i fjor hadde vi allerede vært stengt i over en måned.  Været bestemmer, og nå er det også meldt mildvær neste uke, så vi kan nok fortsette å holde banen åpen litt til, forteller daglig leder i Larvik Golfbane, Morten Ertsås til Norsk Golf.

Han sier det ikke er noe risiko med å ødelegge gresset så sent på året, så lenge man er forsiktig.

- Da det kom mildvær for noen dager siden åpnet vi banen igjen. Så lenge gradestokken er på plussiden går det helt fint å spille, sier Ertsås.

Han forteller at det har vært god trafikk på banen både i helgene og i hverdagene, og klubben har ikke vært avhengige av noen ekstra arrangementer for å trekke folk til banen.

- Det har vært bra med besøk, ikke bare fra nærområdet men fra Oslo og. Dagene begynner å bli ganske korte, og en turnering vil bare komme i veien for gjestespillerne. Trafikken skjer av seg selv, og selv om det ofte er både tåkete og mørkt mangler det ikke på ivrige golfere ute på banen.

Den ekstra trafikken kommer godt med etter en regntung sommer. Dette gir inntekter som klubbene ikke har budsjettert for, og har bidratt til at flere klubber har havnet på plussiden i sine budsjett.

Er din hjemmebane fortsatt åpen? Bruk kommentarfeltet under!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.