Fortsatt røre for Woods

KJEMPET: Tiger Woods slår seg ut av en fairwaybunker på hull to på Whistling Straits fredag. Foto: All Over Press

Men putteren sørger for at Tiger fortsatt henger med i PGA Championship.

Da sirenen lød for for å stoppe den andre runden natt til lørdag norsk tid, hadde Tiger Woods nettopp gjort ferdig det sjette hullet på Whistling Straits. Lenger kom han ikke, og kanskje var det like greit.

For starten på andrerunden hadde vist at svingproblemene på ingen måte er over for verdenseneren.

Riktignok gjenstår fortsatt mye golf av denne værherjede utgaven av PGA Championship, en turnering Woods har vunnet fire ganger tidligere, en turnering som vil avgjøre om han nå skal gå to år uten en majortittel, og en turnering som kan være helt avgjørende for om Tiger blir med til Ryder Cup i oktober.

Før spillet tas opp igjen lørdag ettermiddag norsk tid, ligger verdenseneren på 37. plass. Fortsatt under par (-1), fortsatt bare tre slag bak en topp 10-plassering og ytterligere fire bak ledende Matt Kuchar, men spillet halter.

Etter en rutinemessig par på det første hullet, plantet Woods utslaget på hull to i én av de uttalige fairwaybunkerne. Derfra slo han et dårlig slag som landet på en vei, hvorfra han chippet inn til halvannen meter og senket putten. Easy par.

Like etterpå befant han seg i knehøy rough. Men nok en gang reddet Woods par med en putter som plutselig fungerte igjen.

- Jeg måtte kjempe der ute i dag og reddet meg ut av mange situasjoner. Det er jeg godt fornøyd med. Jeg misset rikignok en kort birdie-mulighet på det sjette hullet, men jeg er fortsatt med, og det er det viktigste, sa Woods før han forsvant i en van for å søke ly for vær og mørke.

Matt Kuchar fortsatte sitt gode spill og leder i klubbhuset på -8 (67,69), ett slag foran Nick Watney (69,68).

Rory McIlroy kjempet seg også opp i tetsjiktet. Med en runde på 68 slag klatret den talentfulle nordiren 19 plasser fredag, opp til en delt 3. plass, to slag bak Watney.

Men mye kan fortsatt skje på en svært så haltende leaderboard. Lederen fra første dag, Bubba Watson, slo ut på andrerunden over 30 timer etter at han fullførte den første. Han rakk ni hull, ett slag over par.

- Det har vært en utrolig lang dag, sa Nick Watney.

- Caddien min og jeg snakket om en hendelse som vi trodde hadde skjedd i går, men det viste seg at det hadde hendt i morges. Jeg kommer til å få sove i natt, det er helt sikkert. Så får vi se hva vi våkner til i morgen.
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.