Fowler - en 21-åring på rett vei

LÆRTE MASSE: Rickie Fowler spilte nok en fantastisk turnering, og ble nummer to i Memorial. (Foto: Andy Lyons, Getty Images)

Rickie Fowler vant ikke Memorial. Men han lærte mye.

Rickie Fowler vant ikke sin første turnering på PGA-touren søndag, men han tok med seg mye lærdom fra Muirfield Village. Han gikk inn i sisterunden med en ledelse på tre slag, men avsluttet turneringen med en 73-runde. Likevel ble han nummer to, tre slag bak Justin Rose, og det var ytterligere tre slag ned til tredjeplassen.

- Fantastisk uke
- Fowler har ingenting å skamme seg over. Jeg synes han spilte veldig bra i dag, sa Jack Nicklaus, turneringens vert, til pgatour.com. Og Fowler var enig.

- Det var en fantastisk uke. Det ble selvfølgelig ikke den runden jeg ønsket i dag, jeg traff ikke så mange greener som jeg ville, men vi hadde mye moro, sa han. Det var Fowlers andreplass for sesongen, og han er bare 21 år. Nå gleder han seg til å spille mandagens US Open-kvalifisering - en kvalik Henrik Bjørnstad for øvrig også deltar i.

Det var det tolvte hullet som ødela for Fowler på sisterunden. Der fant han vannet, og måtte tåle en dobbeltbogey.

- Jeg gjorde en dårlig sving, og betalte prisen for det, sa han.

Kald fisk
Fowler kom inn i sisterunden ved å spille bogeyfri golf i 52 hull på rad. På søndagens runde ble det bogey på hull to og ti, i tillegg til dobbeltbogeyen to hull senere. 

- Det beste er han tenkte fornuftig rundt golfbanen. Følelsene fikk aldri tak i ham. Etter at han slo i vannet på det tolvte, fortsatte og fortsatte og fortsatte han, skrøt caddie Donnie Darr etter runden.

Fowler holdt seg til planen, og nå vet han at han er på rett vei. Han fikk verdifull erfaring, særlig med tanke på måten han avsluttet turneringen på. Han ga seg aldri.

- Jeg er fornøyd med hvor komfortabel jeg følte meg denne uken. Jeg gleder meg til resten av sesongen.

Og det med rette. Ikke bare jager han sin første seier for året, men han ligger også godt an til å klare det store målet - kvalifisere seg til Ryder Cup.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.