Fra LPGA Tour til Borre

Fra LPGA Tour til Borre

Karin Sjödin og Darren Webster-Clarke utgjør Borre GKs nye trenerduo. (Foto: Borre GK)

Karin Sjödin var klar for en ny sesong på LPGA-touren. Så slo ryggen seg vrang. Nå skal hun løfte juniorgolfen på Borre GK i Horten.

Tirsdag kveld presenterte Borre Golfklubb sin nye trenerduo, Karin Sjödin og Darren Webster-Clarke, i forbindelse med at Webster-Clarke nå utvider sitt golfakademi. Det skjedde foran 120 entusiastiske medlemmer under klubbens (v)årlige «kick-off»-lansering.

Forventningene er store i klubben etter å ha fått en erfaren LPGA Tour-spiller med på laget.

Karin Sjödin har spilt på LPGA-touren de ti siste sesongene. Hun har ti topp-10-plasseringer i karrieren og spilt 24 majorturneringer - med fjerdeplassen i ANA Inspiration i 2012 som beste resultat i en major.

32-åringen skulle egentlig spille 11. strake sesong på LPGA Tour i 2016, men så seg nødt til å avslutte proffkarrieren etter å ha pådratt seg en ryggskade. 

Det er Team Norway-sjef Jon Karlsen som har fristet Sjödin til Norge. Han er selv medlem ved Borre GK.

Ambisjonen er å heve nivået på golferne i klubben, inspirere juniorene til mer og bedre golf, og motivere dem til å delta mer i turneringer. Vi skal fronte golf som idrett!

Karin Sjödin

– Jeg har jobbet med Jon i flere år på LPGA-touren. Da jeg fortalte ham at jeg måtte legge opp, og ønsket å dra tilbake til Sverige for å begynne å studere, foreslo han at jeg kunne tilbringe sommeren her på Borre. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og å jobbe sammen med Darren!, smiler Sjödin til Norsk Golf.

Sjödin var i en periode engasjert som coach hos sitt gamle universitet, Oklahoma State University, der hun delte sine erfaringer fra touren, bidro med course management og tips til hvordan man overfører bra spill på rangen ut på golfbanen. Hun sier hun ønsker å dele lignende erfaringer med golferne på Borre.

Hun skal et etter planen skal jobbe på Borre til og med august. Deretter blir det noen turer tilbake til Borre på høsten i kombinasjon med studiene.

– Så får vi se hva som skjer etter det. Forhåpentligvis blir det en forlengelse av avtalen neste år, dersom alle er fornøyde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Borre GK er fast treningsbase for Team Norway-spillerne når de er hjemme i Norge. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Sjödin kommer til å tilbringe nesten hver eneste fremover på Borre. Hun har hovedansvar for gruppetreninger, juniorarbeid og nybegynnere. Webster-Clarke kommer på sin side til å være på Borre en gang i uka for å gi private leksjoner.

– Min hovedambisjon er å heve nivået på golferne i klubben, inspirere juniorene til mer og bedre golf, og motivere dem til å delta mer i turneringer. Vi skal fronte golf som idrett!, sier Sjödin entusiastisk.

På hennes travle gruppetreningsprogram står blant annet to knøttetreninger og tre juniortreninger hver uke. 

Daglig leder i Borre GK, Per Håkon Eikeberg, er begeistret over å ha Sjödin med i stallen. Da klubben presenterte alle gruppetreninger med Sjödin for mai-måned under tirsdagens «kick off», ble alle kurs fylt opp i løpet av fem minutter.

– Det betyr mye for klubben å få Darren og Karin med på laget. Darren er en av Norges beste trenere, mens Karin har mange unike erfaringer å dele med medlemmene. 

Eikeberg sier klubben har som mål å øke antall juniorer og knøtter i klubben fra 50 til 150 innen 2020. Han håper det også vil føre til noen Borre-representanter på de nasjonale juniortourene.

– Uten rekruttering i ung alder dør golfen. Junioravdelingen har ligget litt brakk de seneste årene. Nå gjør vi et ordentlig fremstøt!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.