Fra Titleist til Mizuno for Erichsen

Fra Titleist til Mizuno for Erichsen

ON THE ROAD AGAIN: Morten Erichsen (t.h) gleder seg til å fronte Mizuno på det norske markedet i samarbeid med italienske Intergolf. F.v Nicola Dellsianti og CEO Michael Jacobsen. (Foto: Kristin Moe Krohn)

Nordic Golf Fair, Malmö:  Den tidligere Acushnet-distributøren, Morten Erichsen i SMD er i gang som ny distributør av Mizuno golfutstyr i Norge.

Ved årsskiftet fikk det italienske selskapet Intergolf s.r.l. ansvaret for å løfte det japanske sportsprodusenten Mizunos golfportefølje i Norden.

 

Mizuno har restrukturert sin virksomhet i Europa, og til nå er det Mizuno UK som har skjøttet det nordiske markedet. 

 

– Japanerne erfarte at det ble ikke fokusert så mye på golf i Norden, så i begynnelsen av året besluttet de å gå tilbake til å samarbeide med distributør på det nordiske markedet, forklarer Intergolfs CEO, Michael Jacobsen som har jobbet med Mizuno i mer enn 20 år i blant annet i Italia, Spania og Portugal. Siden Jacobsen er halvt dansk, ble  han forespurt om å ta hånd om Norden. Hovedlageret blir i Milano.


Morten Erichsen i SMD Holding blir en slags ”underdistributør”, siden Norge er utenfor EU, og er offisielt i gang fra 1. november. Han har ikke solgt golfutstyr siden Acushnet (Titleist og Footjoy) valgte å ta over salgsarbeidet selv for to år siden. 


– I Norge har markedet gått ned i løpet av de siste tre årene. For tre år siden lå de på ca 100 000 euro, men i fjor var det nede på 88 000 euro. Vårt mål er å komme tilbake til toppnivå og konsolidere situasjonen, sier Nicola Dellisanti er sjef for Norden i Intergolf.

 

–  Potensialet er stort for Mizuno i Norge. Men det måtte være et merke som Mizuno som skulle få meg tilbake i denne businessen, sier den erfarne golfdistributøren, Morten Erichsen i SMD Holding til Norsk Golf.

 

– De har gode produkter, de har gode tour-spillere (bl.a. Luke Donald red. anm.), og de har også et komplett produktsortiment, som vil være gunstig for norske proshoper, fortsetter han. Det vil bli et visst lager i Norge, og Erichsen planlegger både demodager og kølletilpasning, når sesongen kommer i gange igjen til våren.

 

– Jeg gleder meg til å være i manesjen igjen, det blir gøy å være ute i markedet og møte kundene. Ikke så morsomt å sitte fast på kontoret – jeg ser virkelig frem til dette. Innsalget for våren er allerede begynt, så alt er på plass til sesongstart.

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.