Fredagen ble ikke norsk

MISSET CUTEN: Henrik Bjørnstad gikk under par fredag, men måtte likevel reise tidlig hjem. Foto: All Over Press

Bjørnstad ute, Johansen ute, Skarpnord ute...

Det ble ingen lykkelig fredag på den internasjonale golfarenaen for de beste norske spillerne. Suzann Pettersen klarte riktiknok cuten med grei margin i majorturneringen LPGA Championship, men de tre andre måtte pakke bagen og reise hjem etter to runder.

Marianne Skarpnord misset cuten i Pittsford med ett eneste slag etter sin runde på to over par. Hun endte dermed på +5 etter to runder, akkurat nok til å havne utenfor cutgrensen. En birdie kunne ikke rette opp bogeyer på hull 1, 2 og 18. Neste uke får hun besøk av sin trener, Darren Webster-Clarke, for å finpusse formen før US Open i begynnelsen av juli.

Henrik Bjørnstad leverte en 69-runde i Travelers Championship i Connecticut fredag, men det var ikke nok. Nordmannen havnet to slag under cutgrensen. En dobbelbogey på hull 11, et par-3, ødela dagen. Engelske Justin Rose leder turneringen etter runder på 64 og 62 slag.

Også Eirik Tage Johansen fikk en tidlig exit denne helgen, og også for Tage skilte det lite. Etter en andrerunde to under par (70) i BMW International Open på Europatouren, avanserte Stavanger-spilleren 20 plasser på resultatlisten, men ikke nok til å krype over cutgrensen. Han misset den med ett fattig slag. Bradley Dredge (64 og 67) leder etter to runder.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.