Frem med vintergolfhanskene

IKONISK: Ryder Cup-tilhengere kjenner godt igjen det 18. hullet på Twenty Ten Course på Celtic Manor i Wales. (Foto: Celtic Manor)

Lavsesongen er den beste tiden for å spille Storbritannias mest kjente og dyreste baner for minst mulig penger.

Tekst: Kaia Means

 

Det er mange som kvier seg å spille golf når gradestokken går under 12 grader og været blir ustabilt. Så er det de av oss som bare tar på seg ullundertøy, regndress, topplue, vintergolfhansker og er like fornøyde.

 

For sistnevnte gruppe er vinteren en ypperlig tid å besøke noen av de mest kjente banene i Skottland, England og Wales. Selv om denne uka er i kjøligste laget (med minusgrader over store deler av Storbritannia) er det meldt plussgrader igjen neste uke og utover. 

 

Mange resorts som har stor overkapasitet i lavsesongen lokker med tilbud for én, to eller tre netters overnatting og én eller flere runder golf for store rabatter i forhold til sommerprisen.

 

For eksempel, én vintergreenfee på Turnberry Ailsa, der The Open Championship gikk i 2009, koster vanligvis £95. Men via rabattnettstedet yourgolftravel.com kan man booke én natt på Turnberry Resort, inkludert middag og frokost, og to runder på henholdsvis Ailsa og Kintyre, for £199 per person ut mars.

 

En annen god deal er å få på Ryder Cup-banen Celtic Manor i Wales (celtic-manor.com). Der kan man i februar få "Ryder Cup Two Course Package" med én natt og frokost på femstjernershotellet Celtic Manor, og to runder golf på henholdsvis The Twenty Ten Course og The Montgomerie Course, inkludert fritt bruk av The Forum Health Club for £119 per person midt i uka og £138 i helga.

 

På Gleneagles kan man via yourgolftravel.com få én natt på luksusresortet og én runde golf på valgfri bane for £137 per person, hvis man overnatter på en søndag ut april. Vanlig greenfee er £65 om vinteren.

 

Og for de som vil dra et sted litt utenom allfarvei finnes alltid mesterskapsbanen Woodhall Spa (woodhallspagolf.com). Denne heathland-banen nord for Nottingham er blitt kåret til Storbritannias beste innlandsbane. Her kan man bo på Dower Hotel, inkludert treretters 'table d'hote dinner' og frokost, og spille både Hotchkin og Bracken Course for £150.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.