Friestad og Pettersen seiret på Solastranden

FAVORITT: Elias Bertheussen (bildet) og Stine Pettersen leder på Solastranden. (Foto: Christian Døvle)

Are Åsland Friestad, Stavanger tok hjem førsteplassen og 15 000 kroner i pengepremie i årets første Norgescup på Solastranden Golfklubb.
 Stine Pettersen, Moss & Rygge vant dameklassen i år som i fjor.

Starten på søndagens finalerunde måtte utsettes 1 time på grunn av nattefrosten, men bortsett fra det har spillerne hatt to flotte dager på Solastranden, med topp forhold både på banen og værmessig, skriver Egil Reimers i en pressemelding.


82 av 165 påmeldte fikk starte og for første gang var  også damekvoten overbooket. I utgangspunktet er det nemlig satt opp 18 damer og 60 herrer og i år  var nærmere 40 damer påmeldt. Kanskje feltet må utvides til neste år?

Arrangementet gikk knirkefritt, og klubben høstet lovord for arrangement både fra NGFs representant, dommere og spillere. 

Selv om banen er åpen og ser lettspilt ut, viste det seg igjen at den ikke er lett å få lav score på, selv med så fine spilleforhold som i år.
 Sandnes Sparebank som hadde satt opp ekstrapremier for ny banerekord og eventuell Hole-in-One, ble spart utgiften.

Stine Pettersen, Moss & Rygge Gk   gikk på +3 (210 slag), fulgt av Mariell Bruun, Larvik Gk, +8 (215 slag)
 og  Katerine Jæger, Stavanger Gk +9 (216 slag)
I herreklassen  måtte Elias Bertheussen vike plassen for Stavangerspilleren  Are Åsland Friestad, Stavanger Gk som endte på  -6 (201 slag). Elias Bertheussen, Trondheim Gk gikk på  -3 (204 slag), det samme som Andreas F Gjesteby, Drammen Gk -3 (204 slag) som dermed tok 3. plassen.

Runde 1

Lørdag gikk startskuddet for årets Norgescup. Elias Bertheussen og Stine Pettersen leder i hver sin klasse.

Med Bertheussen (Trondheim GK) og Pettersen (Moss & Rygge GK) i føringen etter de to første rundene på Solastranden, kan vi tillate oss å si at det er forhåndsfavorittene som er i føringen. Pettersen ble vinneren av fjorårets Order of Merit på Norgescup, mens Bertheussen deltar som eneste spiller fra herrenes Team Rio. Trønderen ble forøvrig også vinneren av Norgescup Order of Merit for to sesonger siden.

Lørdag leverte han runder på 68 og 67 slag, og ligger med det tre under par sammenlagt. Det gir en ledelse på to slag til Stian Lund (Miklagard), Are Friestad (Stavanger GK) og fjorårets norgesmester - amatøren Andreas Gjesteby (Drammen GK).

- Minus tre etter to runder på Solastranden. Må si meg fornøyd med dagen, selv om det var litt smårusk som kan lukes bort. Leder med to og fin posisjon, skrev Bertheussen på sin Twitter-profil da dagen var omme.

I jenteklassen tar Stine Pettersen med seg en ett slags ledelse på Katerina Jæger og Mariell Bruun til søndagens avslutningsrunde. Pettersens runder på 74 og 71 tok henne til syv over par for turneringen.

Leaderboard

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.