Funk-suksess med nytt grep

FOR EN MANN: Fred Funk beviste lørdag at de gamle fortsatt er eldst, selv i en marginal idrett som golf. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Selv i en alder av 53 år gjør Fred Funk forandringer - til det bedre.

Fred Funk, en umåtelig populær spiller i USA, vant The Players Championship i 2005. Lørdag gikk han på 66 slag, den 53 år gamle mannen, etter blant annet seks birdies og en eagle.
Og nøkkelen til suksessen mener Funk selv ligger i at han skiftet puttegrepet sitt på fredag.
Jepp - en mann som har spilt golf i sikkert godt over 40 år, skiftet puttegrepet sitt. Midt i en turnering.
- Jeg har slått ballen ganske bra de siste ukene, men puttingen min var forferdelig. Jeg puttet elendig den første runden. Jeg hadde mange birdiemuligheter, men det ble par isteden. Så jeg bestemte meg for å endre grepet, forklarte han lørdag.
Og det betalte seg. Han trengte bare 24 putter lørdag.
- Det var en god dag med putteren, oppsummerte han nøkternt.
Men Funk tok ikke bare i bruk et nytt puttegrep. Han brukte også sin tredje driver på tre dager. Den siste, den nyeste TaylorMade Burner-driveren, skaper en lavere ballbane.
- Jeg fikk mer lengde i dag, sa Funk - som ikke er spesielt kjent for å slå langt.
Når man tenker over at Funk hadde en stor kneoperasjon i november, er det smått utrolig å se hva han gjør ute på Sawgrass. Selv påstår han at han bare er rundt 75 prosent restituert.
Hva skjer når han er oppe i 100 prosent?
For en mann. Og for en herlig idrett.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.