Furyk ble diskvalifisert

SYVSOVER: Jim Furyk forsov seg til onsdagens pro-am turnering og ble dermed disket fra første runde av FedEx-Cup. Foto: All Over Press

Jim Furyk skulle torsdag delta i FedEx Cup-turneringen The Barclays i New York. Det blir det aldri noe av.

Jim Furyk som var seedet som nummer tre før The Barclays skulle onsdag morgen delta i en innledende pro-am-runde før turneringen går av stabelen torsdag. 

Furyk som hadde starttid kl 07.30 om morgenen møtte aldri opp, og får dermed ikke lov til å spille i helgens konkurranse. 

Han forteller at det var alarmklokken på mobilen hans som ikke gikk av om morgenen.

- Mobilen var tom for batteri da jeg våknet. Den stod til lading på hotellrommet, men hadde av en eller annen grunn ikke blitt ladet i løpet av natten, forklarer han.

- Jeg er så sint på meg selv. Jeg har det med å få meg inn i slike dumme situasjoner, medgir en oppgitt Furyk.

Golfreglene er klokkeklare, og når man møter for sent til turnering blir man automatisk diskvalifisert.

- Regler er regler, uansett hvilken turnering det hadde vært snakk om hadde jeg blitt veldig opprørt.

Turneringsansvarlige forsøkte å kontakte Furyk en halvtime før starttid uten hell. Da han endelig våknet ti minutter før han skulle slå ut kastet han på seg klærne og løp mot banen. Da han var kommet frem til turneringsområdet, uten belte og sokker og med skolissene fortsatt åpne fikk han den leie beskjeden.

Furyk som totalt ligger på tredjeplass på FedEx Cups poengliste kan teoretisk sett falle så lavt som til 19 plass etter utelukkelsen fra helgens turnering, men vil etter all sannsynlighet falle til et sted mellom syvende og tiendeplass.

Selv om han ikke får spille helgens turnering får Furyk likevel delta i de tre avsluttende FedEx Cup-konkurransene, Deutsche Bank Championship, BMW Championship og The Tour Championship. 

Kilde: pgatour.com

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.