Furyk i førersetet

MOT NY SEIER: Jim Furyk har koblet et grep om seieren i Transitions Championship. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

Jim Furyk spiller seg opp i storform før Masters.

Amerikaneren misset bare en fairway på hele sin tredje runde av Transitions Championship og bare fire greener. Han unngikk samtlige 75 bunkere ute på banen, og noterte seg for en 67-runde - fire under par.
Det betyr at han leder med tre slag ned til nestemann før den avsluttende runden. Og nestemann - det er en kvartett bestående av K.J Choi, Carl Petterson, Retief Goosen og Bubba Watson
Furyk har gått 58 turneringer i løpet av de siste 32 måndene uten å vinne på touren. Men han beydrer at han ikke føler noe ekstra press av den grunn inn mot sisterunden.
- Det handler ikke om å bevise noe. Det dreier seg mer om at jeg ønsker å vinne en golfturnering, sier Furyk til pgatour.com.
Men han innrømmer at han har hørt spørsmålet "hvorfor vinner du ikke?" nokså ofte siden seieren i Canadian Open i 2007.
- Jeg har bare lyst til å gå ut og vinne en golfturnering. Det er det vi spiller for. Det er det vi trener hardt for. Det er skuffende ikke å få det til, for jeg trener hardt for det, sier han.
Padraig Harrington, som ledet halvveis, hadde ingen god dag med driveren, og med unntak av en birdie på det første hullet, slet han hele veien inn. Han trenger unektelig en lav score søndag hvis han skal gå til topps på PGA-touren for første gang siden 2008.
Harrington deler sjetteplassen med Luke Donald og Jeff Maggert. Sistnevnte kom for øvrig inn i turneringen takket være Vijay Singhs ryggproblemer.
David Toms, som gikk en så gnistrende 63-runde fredag, brukte ti slag mer lørdag. Han har imidlertid fortsatt bra heng på en topp ti-plassering.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.