Furyk har våknet

I FØRINGEN: Jim Furyk leder med ett slag før avslutningsrunden søndag. Foto: All Over Press.

Jim Furyk leder The Tour Championship med ett slags margin før sisterunden.

I en runde som inneholdt to birdier og to bogeyer gikk Jim Furyk opp i ensom tet etter 54 spilte hull av The Tour Championship på East Lake i Atlanta. Han ligger åtte under par totalt, ett slag foran sør-afrikaneren Retief Goosen og Luke Donald fra England. 
 
Enorm premiesum
Turneringen er den fjerde og siste av FedEx Cup-turneringene, hvor sammenlagtvinneren tar med seg en premiesum på utrolige ti millioner dollar, nesten 60 millioner kroner. Dersom Furyk holder seg på topp søndag, og Paul Casey eller Charley Hoffmann ikke ender på de to plassene bak ham, er det Furyk som vil inkassere den enorme potten. Det til tross for at han forsov seg til den første av de fire turneringene, The Barclays som ble avviklet på Ridgewood Country Club.
Hovedpersonen selv har kun en ting i hodet før søndagens runde.
- Det første scenarioet er at jeg må vinne. Alt det andre står utenfor min makt å kontrollere. Så det gjør det ganske enkelt for meg, jeg må bare vinne i morgen. Jeg skal bare gå ut og gjøre alt jeg kan for å klare nettopp det, fortalte amerikaneren etter runden.
Spillerne slet med å score lavt lørdag, og av de 30 spillerne i feltet klarte under halvparten å komme seg under par for runden. Desto sterkere gjort av Nick Watney som klatret opp resultatlistene med en runde på syv under par. Det til tross for to bogeyer på runden. Han klatret med det 17 plasser fra fredagens runde, og ligger på åttende plass før avslutningen, seks bak Furyk.
 
Søvnig
Geoff Ogilvy som lå på tredjeplass etter halvspilt konkurranse måtte betale prisen av å ofre nattesøvnen for å se på favorittfotballaget sitt spille finale i den australske ligaen. Han gikk lørdagens runde på to over, og falt en plass tilbake. Han ligger fortsatt godt plassert, kun tre slag bak ledende Furyk.
Neste helg må australieneren belage seg på nok en søvnløs natt. Helgens finale endte uavgjort, og lagene må møtes til returkamp om en uke.
 
Kampen om nummer én
Phil Mickelson har hatt utallige muligheter denne sesongen til å overta tronen etter Tiger Woods som den høyest rangerte spilleren på verdensrankingen. Men det ser ut til å kun bli med forsøket denne helgen også for amerikanske Mickelson. Han må havne på andreplass for å dytte Tiger ned fra toppen. Men seks slag bak andremann, og formspillere som Charley Hoffmann, Paul Casey, Luke Donald, Geoff Ogilvy, Retief Goosen og Kevin Na over seg på resultatlisten har han en vanskelig oppgave foran seg på søndag.
 
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.