Furyks merkeligste seier

NY TRIUMF: Jim Furyk ledet Verizon Heritage før sisterunden søndag, og vant også til slutt. Men bare så vidt. (Foto: All Over Press)

Jim Furyk kunne juble for nok en seier natt til mandag. Men det var en seier med en ørliten bismak.

Furyk hadde ikke vunnet på to år da han gikk til topps i Transitions Championship for ikke mange uker siden. Søndag kveld klarte han det igjen, denne gangen i Veritage Herizon, og etter omspill mot engelske Brian Davis.

Rørte ved hindring
Og omspillet i seg selv ble en merkelig affære. På det første omspillshullet ga Davis seg selv to straffeslag, fordi han kom borti en hindring i baksvingen da han skulle slå seg inn på greenen, og da Davis fikk det bekreftet via TV-bildene, forærte han seieren til Furyk.

- Jeg la merke til det i utkanten av øyet mitt, og jeg følte vi måtte sjekke det på TV. Og ja - det var bevegelse i hindringen, sa Davis til pgatour.com etterpå.

Furyk syntes det hele var litt merkelig.
- Det var bare rart å se noe sånt skje på et så viktig øyeblikk i en turnering. Rart for han å tape på den måten, og litt rart for meg å vinne slik også, sa Furyk etterpå.
15. seier
Davis mistet dermed en gyllen mulighet til å vinne sin første tittel på PGA-touren. Furyk vant for 15. gang, men han visste ikke helt hva han skulle gjøre med en gang da det hele ble klart. Han løftet putteren sin i været og tok tak i capsbremmen for å hilse publikum, før han omfavnet barna sine som løp ut på greenen for å møte sin vinnende pappa.
- Jeg ville ikke ta noe vekk fra Brian, sa Furyk etterpå.
For seieren kunne Furyk sette ytterligere 1.026.000 millioner dollar inn på en allerede fyldig konto. Davis fikk 615.000 dollar - ikke så verst det heller - som trøstepremie. Det er andre gang han ble nummer to på PGA-touren.
Bo Van Pelt og Luke Donald delte tredjeplassen. De var to slag bak Furyk og Davis. Camilo Villegas var blant gruppen ytterligere en plass bak.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.