Fylkesmannen foreslår avvikling av golfbane

Fylkesmannen foreslår avvikling av golfbane

Golfbanen til Hvam sliter med underskudd og går en usikker fremtid i vente.

Hvam Golfklubb, den eneste golfbanen i Norge som er bygget opp med fylkeskommunale midler, sliter. Banen ble bygget i forbindelse med opprettelsen av golflinja på Hvam videregående skole, og har i tre år vært en viktig del av skolens golftilbud. Banen, som kostet 16,1 millioner kroner å bygge, har imidlertid slitt økonomisk, og nå mener fylkesrådmannen at banen bør legges ned. Det skriver Raumnes.no. 

– Skolen har marginal nytte av golfbanen med fasiliteter i opplæringen, og det er svært få søkere til idrettsfag med golf. Golfbanen går med underskudd og bør avhendes, skriver fylkesrådmannen ifølge Raumnes. Han skriver videre at de som søker idrettsfag med golf, kan få sin opplæring på andre golfanlegg i nærheten. 

Rektor ved Hvam videregående skole, Per Corneliussen, er lite fornøyd med forslaget til fylkesrådmannen.

– Jeg mener at dette vil være en håpløs beslutning i forhold til den investeringen som er gjort. En slik løsning må være absolutt siste utvei, sier Corneliussen.

Klikk her for å lese artikkelen i sin helhet på raumnes.no. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.