Gamle stjerner til The Open

BALLESTEROS: Seve Ballesteros stiller til Champions Challenge på St. Andrews i juli. (Foto: Getty Images)

Seve Ballesteros er en av 28 tidligere The Open-vinnere som stiller til firehulls-turneringen, Champions Challenge, på St. Andrews i juli.

Ballesteros har gått gjennom fire operasjoner og cellegiftbehandling, men var den første som bekreftet at han kom, selv om han ikke skal delta i årets The Open. 

- Jeg er glad og ser fram til å spille Champions Challenge. Jeg tror jeg kan gjøre det bra, og sier takk til alle mine fans på Sta Andrews. Jeg har mange gode minner herfra, sier Ballesteros til bbc.golf.co.uk.

Også Tiger Woods har bekreftet at han stiller.

- Vi er veldig fornøyd med at det blir et så fullt felt til denne spesielle anledningen. Det blir en flott feiring som skal markere 150-årsjubileet til golfens eldste major, sier Royal and Ancients sjef, Peter Dawson.

Kun fire av 32 tidligere vinnere har sagt at de ikke kommer. Champions Challenge er en spesiell turnering som spilles kvelden før The Open, med da de som har vunnet opp gjennom årene. Jack Nicklaus,Nick Price, Johnny Miller og Kel Nagle, som er 89 år gammel og den eldste gjenlevende vinneren, er de eneste som ikke stiller.

Sju lag med fire spillere på hvert vil konkurrere om premien på 50 000 pund, som blir donert til et veldedig formål etter vinnernes ønske. Den beste individuelle score per lag på hvert hull, teller. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.