Går fra TV2 til Norsk Golf

Går fra TV2 til Norsk Golf

NY REDAKTØR: Magnus Sveen, her på oppdrag for TV2 og The Golf Channel, intervjuer Lorena Ochoa under Suzann Pro Challenge 2012. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Etter 13 år i TV2, overtar Magnus Sveen fra og med januar 2015 redaktørstillingen i Norsk Golf.

(Pressemelding) Magnus Sveen overtar redaktøransvaret for Norsk Golf. Magasinet, som er tilsluttet Fagpressen, har i følge TNS Gallup et opplag på 73.000 og et dokumentert lesertall på 96.000. Sveen får også overordnet ansvar for nettstedet norskgolf.no.
 

- Det blir spesielt å forlate TV 2 etter så mange år, men denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg. Jeg har et lidenskapelig forhold til golf, og håper og tror at det, kombinert med det jeg har lært etter 13 år i landets beste sportsredaksjon, kan hjelpe til å utvikle Norsk Golf i tiden som kommer. Både på papir, og ikke minst på nett. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Sveen.
 

Sveen kommer fra stillingen som journalist og reporter i TV 2, der han blant annet har fulgt nasjonal og internasjonal golf tett. Han har kommentert norsk og internasjonal fotball i over ti år, og hatt en sentral rolle i TV 2s Tour de France-satsing.
 

- Vi var på jakt etter en dyktig medieperson med god kunnskap om golf, og med klar forståelse av fremtidens kommunikasjonsrolle og den kommersielle virkelighet som dagens mediebilde skaper. Magnus har i sin tid i TV 2 vist at han behersker disse kvalitetene, og med et brennende engasjement for golfidretten er vi sikre på at han er rett person til å ta Norsk Golf til et nytt nivå, sier daglig leder Lars Ahlqvist i Norsk Golf.
 

Sveen startet selv egen golfskarriere i tolvårsalderen, er medlem av Moss & Rygge Golfklubb, og har 9,8 i handicap. Han overtar som ansvarlig redaktør i god tid før første utgivelse i 2015 som er planlagt i slutten av mars.
 

Med seg i redaksjonen har han journalist Christian Døvle. Døvle (26) har allerede fire år bak seg som journalist i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.