Garcia på vei tilbake?

MOT RYDER CUP: Sergio Garcia stiller i Madrid Masters med ønske om å spille på seg selvtillit for å prestere godt i månedene framover. (Foto: Getty Images)

Håper å spille på seg selvtillit i Madrid Masters på hjemmebane.

Da Sergio Garcia vant HSBC Champions i Shanghai i fjor, klatret han til andreplass på verdensrankingen. Nå har han falt til 32.plass, og han har slitt både med teknikken og hodet. Foran Madrid Masters på hjemmebane prøver han å finne tilbake til sitt gode, gamle jeg og han er ute etter sin første seier på 18 måneder. 

- Jeg håper å finne en god rytme, og lage show for Madrid-publikummet, sier han til europeantour.com

Han har gjort noen tekniske endringer i spillet sitt, både på nærspillet og langspillet, men Garcia mener det mentale er vel så viktig. 

- Jeg driver også mental trening, og prøver ikke å legge så mye press på meg selv. Da blir man frustrert når det ikke går som forventet. Jeg prøver bare å la ting skje, og tenke positivt ettersom det er essensielt i golf, sier han. 

 

Ryder Cup

Per i dag er Garcia inne blant dem som er kvalifisert til det europeiske Ryder Cup-laget med Colin Montgomerie som kaptein, men han sier selv han har flere måneder til å spille seg inn på laget som skal slåss mot USA på Celtic Manor i oktober. Denne helgen planlegger han å spille på seg selvtillit. 

- Jeg trenger definitivt mer selvtillit. Jeg føler jeg gjør framskritt i forhold til å bygge opp selvtilliten, og jeg trenger å være mer selvsikker for å prestere bra igjen, sier spanjolen. 

Garcia går ut klokka 14.00 sammen med Luke Donald og Martin Kaymer på Real Sociedad Hipica Espanola Club de Campo. 

Også Eirik Tage Johansen er med i turneringen. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.