Garcia skal bli verdensener

I FOKUS IGJEN: Sergio Garcia er tilbake på golfbanen - full av glede og lyst. (Foto: Stuart Franklin, Getty Images)

Sergio Garcia er klar for et nytt tak i retning verdenstoppen.

Den karismatiske spanjolen har vært igjennom en selvpålagt pause fra golfen, fordi det var lite som minnet om den fantastiske spilleren ute på banen. Han gikk 19 måneder uten seier, og falt fra en andreplass på verdensrankingen og helt ned til nummer 68.

Torsdag gjør han comeback i Castello Masters, og han gleder seg. Mye takket være den deilige opplevelsen i Ryder Cup, der 30-åringen var visekaptein.

- Jeg føler meg bra. Jeg tok en beslutning mellom The Players og US Open. Jeg hadde mistet motivasjonen, og jeg følte meg tappet. Jeg trengte avbrekket, jeg hadde mistet begjæret etter å spille, og trening hadde blitt en plikt. Nå er jeg derimot full av energi, og jeg koser meg på trening. Jeg har satt meg nye mål, og jeg ser fram til å prestere igjen på det høyeste nivået, sier han.

Comebacket er nøye planlagt. Club de Campo del Mediterraneo er Garcias hjemmeklubb, og også stedet der hans far arbeider.

- Jeg har gjort ting annerledes de siste to månedene. Bedrevet andre sporter og slappet av med mine venner og familie. Jeg har også jobbet med min mentale tilnærming. Jeg vet mer om meg selv nå, og jeg føler meg i stand til å besvare mine egne spørsmål.

Og her er Garcias mål:

- Til å begynne med vil jeg vinne Castello Masters og resten av turneringene, og så vil jeg gradvis komme tilbake der jeg bør være, der jeg kan prestere i forhold til mitt fulle potensial. Det vil si å være verdens beste.

Garcia tror han trengte å savne spillet.

- Selvfølgelig savnet jeg det. Det er derfor jeg er tilbake.

Garcia vant den første utgaven av Castello Masters for to år siden, og ble nummer fire i fjor.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.