Garcia-suksess med nytt grep

JUSTERING: Sergio Garcia i aksjon under første runde av Verizon Heritage torsdag. (Foto: Getty Images)

Sergio Garcia skjøt årets laveste runde etter å ha byttet til interlock-grepet.

Det har vært to tunge år for Sergio Garcia etter at han vant Players Championship for 23 måneder siden. Spanieren står uten seier, men kanskje er noe på gang nå.

Torsdag gikk han plutselig på 67 slag, og plasserte seg på 4. plass etter første runde av Herizon Heritage på Harbour Town Golf Links i Sør-Carolina.

Selv forklarer han det med et grep-skifte.

- Jeg har lenge følt at noe ikke har vært riktig. Spesielt har jeg hatt problemer med å plassere høyrehånden. Derfor gjorde jeg en endring på innspillsrunden i går, fra overlock-grep til interlock-grep. Det føltes bra. Jeg gikk en bra runde i dag, og kan jeg bare gå halvparten så bra fredag, klarer jeg i hvert fall cutten, sier Garcia. (Det klarte han ikke. Red. anm.)

Han vet ikke helt hvorfor det plutselig fungerte.

- Golf er en merkelig sport. Noen ganger kan små justeringer gjøre store utslag. Interlock-grepet er jo et svakere grep. Jeg mistet noe distanse, men hender og armer jobber likevel bedre sammen. Vi får se hvordan det fungerer på de neste rundene, sier Sergio Garcia.

Sesongens foreløpige høydepunkt for Garcia er fjerdeplassen i Accenture Matchplay for to måneder siden. Det er langt under pari for det udiskutable talentet fra Castellon.

- Jeg jobber hardt for å forbedre spillet mitt, men det tar tid, sier Garcia selv.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.