Garcia tilbake i Ryder Cup-varmen

I FORM: En formsterk Sergio Garcia kan være en farlig motstander i Ryder Cup. (Foto: All Over Press)

Sergio Garcia endte seierstørken på amerikansk jord, da han mandag vant utsatte Wyndham Championship. (Se video)

Seieren var spanjolens 8. PGA Tour-tittel, og hans første på touren siden 2008. Fjorårssesongen markerte Garcias comeback etter noen tunge sesonger, med blant annet to seiere på Europa-touren. Etter å ha tilbragt 2010-utgaven av Ryder Cup på sidelinjen som visekaptein, er han nå etter all sannsynlighet tilbake i varmen når turneringen slår i gang i Chicago om en drøy måned. Det blir i så fall Garcias sjette Ryder Cup.

Tungt regn gjennom helgen tvang avslutningsrunden av Wyndham Championship til å spilles på mandagen. Garcia startet dagen med en ledelse på ett slag og 14 hull igjen å spille. 

Da seks hull gjenstod stod det likt mellom Garcia og Chad Campbell og Tim Clark, men med fire birdies på de siste fem sikret Garcia seieren med stil.

Sluttspurten startet med et innspill fra 120 meter som klistret seg inntil pinnen. På det 15. fikset han birdie fra sanden, slo utslaget på det 150 meter lange 16. hullet en meter fra hullet, og slo et nytt jernslag til en drøy meter på det 17. Med en hvilepute på tre slag var bogey på det siste hullet nok for Garcia.

- Dette betyr mye for meg. Jeg er stolt av måten jeg spilte på de siste hullene. Forhåpentligvis vil dette sikre min plass på Ryder Cup-laget, og det er alltid deilig å vinne, sa Garcia etter runden.

 

 

 Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.