Gledelig nominasjon

HYGGELIG: Golfglede på den hyggelige banen er Drøbaks slagord, nå har de fått en nominasjon for arbeidet med Grønn glede.

Drøbak GK er nominert til Inkluderingsprisen under Idrettsgallaen, for sitt arbeid med Grønn glede. 

Juryen i Idrettsforbundets Integreringsutvalg har nominert tre kandidater til Inkluderingsprisen 2010: Drøbak Golfklubb, Gjelleråsen Idrettsforening og Fremad – Hurdal. De nominerte er invitert på idrettsgallaen på Hamar 8. januar og vinneren får 100.000 kroner til videreutvikling av aktiviteten.

Riktignok er julen tid for “glade budskap”, men en nominasjon til Inkluderingsprisen 2010 er en glede langt over de villeste forventninger. Det er fristende å bruke et av de hyppigst forekommende uttrykk på en golfbane: ”Er det mulig?”, skriver klubbens daglige leder, Jens Gilboe.

 

Grønn glede

For en del år siden spurte noen seg: ”Er det mulig?” for funksjonshemmede å spille golf? I kombinasjon med nærmest ”vill” vilje, ble det spede grunnlaget for Golf – Grønn Glede skapt.. (For ytterligere informasjon se http://www.golfforbundet.no/klubb/aktivitet/ggg ). Siden den spede begynnelse har Golf - Grønn Glede på Drøbak Golfklubb utviklet seg til et unikt tilbud.

- Dette i betydelig grad takket være Per Hansen og hans glødende engasjement for å gi andre muligheter ingen trodde var mulig. Gratulerer Per, som leder, og til alle bidragsytere i komiteen Golf - Grønn Glede. Innsatsen har vært forbilledlig og gjør at samtlige medlemmer kan være stolte av klubben vår, sier klubben i pressemeldingen.

 

Positive medlemmer

- Golf - Grønn Gledes mange deltagere takker også for den mottagelse de har fått i klubben og av alle de positive medlemmene. Mange av oss er jo nye, med alt det dette innebærer, og vi møtes stort sett bare med positive holdninger overalt! Gratulerer også til Idrettsforbundets Integreringsutvalg, som selv har gjort det viktigste innen det å inkludere; å se. Ved nominasjonen har de i dobbelt forstand sett grasrotinnsats utenom det vanlige. De har sett hvordan mennesker finner glede i å mestre ”det umulige”. De har sett det fantastiske aktivitetstilbudet Golf - Grønn Glede og de har sett og hedrer klubbens innsats.

Som om ikke det er nok åpner denne anerkjennelsen enda en ny mulighet. Nominasjonen er en overordnet anerkjennelse av golf som inkluderende idrett. Golf har hermed fått et løft, som idretten der alle kan være med å ha det gøy, være ute og gjøre det umulige mulig. Bedre skyvekraft i arbeidet med å gjøre golf til Folkehelseprosjekt kunne idretten knapt få

- I Drøbak kaller vi det i all beskjedenhet – golfglede på den hyggelige banen.

Vi har en åpen og god bane for alle spillekategorier og med den nye praktiske ”Veien til golf” – uten ”golfeksamen” – kan alle som ønsker å være ute, ha det moro og leke med en liten hvit ”sunnhetsperle” snart oppleve en ny vår. I dobbelt forstand.

 

Statutter for prisen:

Prisen skal deles ut til klubb, krets eller forbund som på en fremragende måte har lykkes med å rekruttere, tilrettelegge og tenke nyskapende i forhold til å utvide aktivitetstilbudet innen idrett for funksjonshemmede. Prisen skal være en utmerkelse og motivasjon for nyskapende initiativer og for videre arbeid. Ikke minst skal den inspirere andre som ønsker å utvikle tilbudet til denne gruppen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.