- Gleder meg til resten av året

DEILIG: Tiger Woods likte godt måten han snudde kampen mot Francesco Molinari på mandag. Her blir han gratulert av caddie Steve Williams. (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

Tiger Woods nærmer seg den spilleren han engang var - og gjerne vil være.

Ryder Cup var lenge turneringen Tiger Woods aldri helt klarte å prestere i. Nå kan nettopp Ryder Cup være turneringen og formatet som får Tiger til å begynne på et nytt kapittel i sin karriere.

Mandag trengte han bare 15 hull for å sikre 4&3-seieren over Francesco Molinari, etter at italieneren vant de to første hullene. Tiger spilte rett og slett fantastisk, bare så synd at TV-publikummet aldri fikk se det. Produsentene viste bare noen ytterst få slag i det som var den mest imponerende runden Tiger har spilt i 2010.

Gleder seg
Og Tiger vant tre av sine fire kamper i Ryder Cup, hvilket nå betyr at totalen hans er 13-14-2, med seire først, tap deretter og delte kamper til slutt. Uken i Wales var den første i løpet av sine seks Ryder Cup-turneringer der han vant mer enn han tapte.

- Jeg spilte bra i dag. Det var deilig å snu kampen på den måten. Jeg har vært i nærheten av å spille sånn i en stund nå, men nå gleder jeg meg veldig til resten av året.

2010-sesongen er den første i Tigers karriere der han ikke har vunnet en eneste turnering. Men han har 14 majortitler og 71 PGA-seirer fra før av, da, og trolig var Ryder Cup akkurat den medisinen han trengte.

- Tiger var klar for Ryder Cup på en måte jeg aldri har sett før, sa NBC-kommentator Johnny Miller, som aldri tidligere har latt en sjanse gå fra seg til å kritisere Tigers tilnærming til lagkonkurransen. - Han fortjener kreditt for måten han gikk inn i disse kampene på, la han til.

Åtte under par
Woods' sving er fortsatt grunn under arbeid, men han var åtte under par etter 13 hull mandag - en påminnelse til alle om hvorfor Tiger har vært verdensener de siste 278 ukene. Akkurat den posisjonen kan ryke veldig snart, med tanke på at Lee Westwood - som er ny verdenstoer - bare er .33 poeng etter. Westy har mange flere turneringer igjen å spille enn Tiger. Tiger skal bare spille fire turneringer til: The World Golf Championship, HSBC Champions i Shanghai i november, JBWere Masters i Australia før han skal delta i Chevron World Challenge i desember.

Det er ventet at han returnerer til PGA-touren i februar for Farmers Insurance Open på Torrey Pines.

Tigers comeback er ikke komplett, men det er på vei.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.