Glimrende proffdebut

SUKSESS-START: Både Elias Bertheussen og Oddvar Hjellegjerde (bilde 2) hadde grunn til å smile etter sine gode førsterunder i Hacienda de Alamo Open.. (FOTO: Kaia Means)

Elias Bertheussen kunne glise bredt etter sin første runde som proff på Hi5-tour i Spania.

Elias Bertheussen og Anders Kristiansen hadde begge sin proffdebut på Hacienda de Alamo og Hi5-tourens sesongpremiere. Det gikk meget bra for Trondheims-gutten Elias. Med to eagler på første ni, kunne han glise bredt og fornøyd. Ikke mange klarer å riste av seg debutnervene på den måten. Det ble to birdier samt tre bogeyer, og Elias noterte en 69-runde. Dermed er han på andreplass etter runde en, fire slag bak lederen Lloyd Saltman.

Ifølge Trondheim GKs nettside var Elias meget spent før avreise, og han skriver at overgangen fra amatør til proff er krevende. Denne sesongen har han planer om drøyt 20 turneringer. 

 

Flere nordmenn

En annen nordmann som gjorde seg bemerket var regjerende norgesmester Oddvar Hjellegjerde. Femteplass av en spiller som fortsatt er amatør er sterkt. Han ligger to slag under par. 

Christian Aronsen ligger på delt 13.-plass, på par. Stian Hansen er nummer 40, fire over par, Jason Kelly på 48.-plass, fem over par, mens Anders Kristiansen slet litt i debuten med en 78-runde. Det gir 55.-plass etter en runde. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.