GMac: - Spiller godt nok til å vinne

IMPONERER STADIG: Graeme McDowell har hatt en fantastisk sesong så langt. (Foto: Ian Walton, Getty Images)

Graeme McDowell tror han fortsatt har en sjanse til å vinne Race to Dubai.

Det lyktes ikke helt for Graeme McDowell på siste spilldag av Hong Kong Open søndag, men nordiren henger ikke nevneverdig med hodet av den grunn. Femteplassen han fikk, betydde en prissjekk på 76.689 euro, en sum han hadde håpet å mangedoble - særlig siden Martin Kaymer ikke deltok - men McDowell tror spillet hans er så godt for tiden at han har sjansen til å vinne Dubai World Championship denne uken. Klarer han det, vinner han også Race to Dubai.

US Open-mesteren ligger på andreplass, og avstanden opp til Martin Kaymer har skrumpet betraktelig inn den siste måneden.

- Jeg er innen rekkevidde. Jeg må spille godt, så enkelt er det. Jeg kan ikke kontrollere hva som skjer i Martins ball, men jeg kan kontrollere min egen. Jeg skal forsøke å spille mitt eget spill. Jeg spiller godt nok til å kunne vinne, og jeg kan ikke be om noe mer, sa McDowell etter Hong Kong Open.

Og her er hva som må skje for at GMac skal kunne vinne Race To Dubai:

* Han må bli blant de tre beste i Dubai World Championship bare for å ha en sjanse. Fjerdeplass neste søndag er ikke nok, selv om Kaymer skulle ende helt sist.

* Hvis McDowell blir nummer tre, er det nok for Kaymer å bli nummer 20 for å være nummer én.

* Hvis McDowell blir nummer to, er Kaymer nødt til å bli nummer tre.

* Vinner McDowell, er det ingenting Kaymer kan gjøre.

Her er topp ti i forhold til Race To Dubai:

1. Martin Kaymer £2,804,739
2.Graeme McDowell £2,556,278
3. Lee Westwood £2,017,459
4. Francesco Molinari £1,921,103
5. Ian Poulter £1,693,764
6. Ernie Els £1,632,796
7. Miguel Angel Jimenez £1,629,544
8. Charl Schwartzel £1,599,811
9. Edoardo Molinari £1,525,333
10. Louis Oosthuizen £1,509,686

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.