Go, Gainey

DON'T TRY THIS AT HOME: De færreste proer vil anbefale de unge fremdastormende å kopiere svingen til Tommy Gainey. (Foto: Hunter Martin, Getty Images)

Det ser ikke mye pent ut, men du verden som det fungerer.

Har du først sett svingen til Tommy Gainey, så glemmer du den ikke. Det er antakelig det beste man kan si om den, for du finner ikke mange elementer i Gaineys sving som en pro har puttet der.

Gainey, mannen som kvalifiserte seg til PGA-touren via Golf Channel-programmet The Big Break for noen år tilbake, er fullt klar over at han har en sving bare en bestemor kan elske. Han spiller også med hansker på begge hender, noe som har gitt ham tilnavnet "Two Gloves". De fleste som har sett en golfsending på Viasat, vet hvem Tommy Gainey er.

Men Tommy Two Gloves kan spille golf. Årets sesong er den første der han virkelig har fått ting til å stemme, og denne uka er han i delt ledelse etter første dag av Wyndham Championship takket være en feilfri runde på sju under par.

- Jeg var forferdelig ut fra tee, men jeg slo jernene mine veldig bra og senket en masse putter. Men når du går 63 på en bane som dette, på en hvilken som helst dag, så er det en god dag, sa den blide amerikaneren etterpå.

Gainey ligger på 40. plass på FedEx-rankingen, hvilket betyr at han er trygt med i sluttspillet som begynner i neste uke. Det er ikke tilfelle for spillere som Ernie Els (126), Padraig Harrington (130) og Paul Casey (147), siden bare de 125 beste får være med. Alle satser på gode plasseringer denne uka, helst helt oppe i toppen, slik at de sikrer seg spill ikke bare i neste ukes turnering, mens også i ukene som kommer. Og det ser ut til at de har forstått alvoret. Els og Casey er begge fem under par og helt oppe i toppen etter dag én, mens Harrington er noe lenger ned etter sin åpningsrunde på en under par.

- Jeg har ingenting å tape denne uka, så jeg prøver å sette meg selv i posisjon til å vinne denne turneringen. Jeg må nok være blant de fire beste, men det kommer an på hva de andre gjør, sa Casey. - Men jeg må ikke tenke for langt fram, la han til.

Jason Dufner hadde en alle tiders mulighet til å vinne PGA-mesterskapet sist helg, men skuslet den vekk mot slutten. Mange ville kanskje fått en liten psykisk knekk av det, men ikke Dufner. Han åpnet Wyndham Championship på fire under par.

Her er ledertavlen

Kilde: golf365.com/pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.