God avslutning av Schjølberg

TRE UNDER: Mathias Lynne Schjølberg var tilbake på 60-tallet under avslutningsrunden av The Amer Ari Invitational. (Foto: Christian Døvle)

Etter torsdagens katastroferunde klarte Mathias Schjølberg å avslutte The Amer Ari Invitational med en god følelse.

For å ha gått fra 68 til 76 slag fra den første til den andre runden, var han fredag tilbake på 60-tallet igjen. Med en avslutningsrunde på 69 slag, tre under par klatret han 16 plasser fra 39. til 23. plass. Hans fem birdies og ene dobbelbogey tok ham til tre under par totalt for turneringen, åtte slag bak Jeggrey Kang (South Carolina) som slo Texas´Jordan Spieth i omspill. Spieth ledet forøvrig turneringen etter både første og andre runde.

 

I lagkonkurransen var det University of Texas som til slutt trakk det lengste strået. Med -30 totalt endte de akkurat 30 slag foran Schjølbergs Arizona State University på 8. plass.

 

Neste turnering på deres program blir San Diego Intercollegiate fra 13.-14. februar.

 

Runde 2

Mathias Lynne Schjølberg klarte ikke å holde det gode spillet gående i The Amer Ari Invitational.

Bærums-golferen hadde plassert seg oppe på 11. plass etter første runde av åpningen av årets collegesesong i Hawaii, men klarte ikke fortsette godspillet under  den andre runden på Waikoloa Beach Resort.

Til slutt signerte han for 76 slag (+4), åtte slag dårligere enn hans første runde. Dermed raste han 28 plasser ned leaderboardet til delt 39. plass. Men det kunne fort ha vært mye verre.

Den regjerende norgesmesteren for juniorer var hele syv over par etter halvspilt runde, men fikk skipet tilbake på rett kurs med tre birdies og seks par på de siste ni hullene.

Han er nå på par for turneringen, og har ni slag opp til svenske Pontus Widergren (UCLA) i tet før siste runde. 

I lagkonkurransen klatret Arizona state fra 11. til 7. plass, -5 sammenlagt og 14 slag bak Texas som leder for andre dag på rad.

 

Runde 1

Fjorårets norgesmester for juniorer, Mathias Lynne Schjølberg er oppe på 11. plass i The Amer Ari Invitational.

Årets første collegeturnering for Schjølbergs Arizona State University gikk av stabelen på Wakola Beach Resort på Hawaii natt til torsdag, og etter noen måneder med golfferie har førsteåringen fra Bærum fått en god start på turneringen.

Schjølberg noterte seg for en åpningsrunde på fire under par (68), og deler 11. plassen, kun to slag bak trioen Patrick Grimes, Cheng-Tsung Pan og Pontus Widergren i tet. Dermed er han godt plassert til å kunne forbedre sin 10. plass fra Bill Cullum Invitational i oktober. Det står som hans beste plassering i hans fortsatt unge collegekarriere.

Schjølberg er forøvrig best plassert av ASUs spillere, og med god margin - neste lagkamerat på listen, Austin Quick deler 40. plassen. I lagkonkurransen ligger Arizona State midt på treet på 11. plass, 16 slag bak lederne fra Texas.

Det skal totalt spilles tre runder. Turneringen avsluttes fredag.

Vet du om andre nordmenn som er i gang med collegeturneringer denne uken? Bruk kommentarfeltet under!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.