God golf og flotte forhold

Solveig Helgesen leder NM etter første runde på Bjaavann GK. (Foto: Martin Dølerud)

Med par på Bjaavanns vanskeligste hull 18, kan Solveig Helgesen, Stian Lund og Kristian K. Johannessen notere seg for ledelse etter første dag i NM.

- Det har vært gøy å spille i dag og nå gjelder det å ta vare på den gode følelsen, sier Solveig Helgesen fra Bjørnefjorden GK med et smil. Solveig ligger som nummer tre på Norgescupens Order of Merit liste. I dag leverte hun fem birdier 12 par og en bogey.

– Jeg traff ikke så mange greener, men jeg tok vare på de mulighetene jeg hadde, sier hun.

Regjerende norgesmester Marita Engzelius ligger på andreplass med – 2, etter fire birdies, 12 par og to bogeys.

Marte Wold fra Stavanger GK rundet de første ni på + 3, men med tre birdies og en eagle på de siste ni spilte hun seg opp til -1 og en tredjeplass. Deretter følger klubbvenninne Karoline Woie på par. Det er med andre ord klart for en spennende konkurranse i andre runde av NM for damer i morgen.

I herreklassen ledet Paul Nilbrink lenge, men før annen runde er det tett i toppen med Stian Lund (Miklagard) og Kristian K. Johannesen (Drammen) i ledelsen på – 2. Dernest følger fem stykker som har spilt på par (også et par av de unge): Fredrik Hansen Jullum (Losby), Jonas Lønn (Bjaavann), Tim Kristian Lauritzen (Skjeberg) og Vidar Thorstensen som alle er amatører samt den profesjonelle Paul Nilbrink. 

Det er strålende forhold på Bjaavann Golfklubb i Ålefjær utenfor Kristiansand. I følge teknisk delegert Kay Harlem flyter arrangementet helt som det skal. Været er foreløpig på arrangørenes side og de vel 60 frivillige sørger for å ta vare på både spillere og tilskuere.

- For meg ser det ut som om dette NM er i de beste hender her hos Bjaavann GK, sier golfpresident Jon Kåre Brekke.

– Banen er perfekt, og det spilles mye god golf her i dag. Men det er en krevende bane. Tar du en sjanse og bommer, så straffes du hardt og ubarmhjertig. Det er ikke sikkert at leaderboardet er det samme i morgen som i dag, sier Brekke.

Og det kan nok stemme. I kveld har det regnet hardt, så forholdene blir nok helt annerledes i morgen.
 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.