God norsk EM-dag

PÅ VEI: De norske EM-lagene ligger godt an til å spille seg inn i A-puljene etter første dag. (FOTO: NGF)

Damer, herrer, gutter og jenter er ute og spiller lag-EM, og det ble en god norsk dag for de fleste av lagene. 

Guttelaget er i Tyrkia, og ligger på åttendeplass etter imponerende runder på tre og fire under par av 95-modellene Kristoffer Ventura og Kristian Johannessen. De to ligger på tredje- og femteplass individuelt. 

- Det er flotte norske prestasjoner på flere fronter, og det har vært en spennende dag, sier Frode Scheie, sportssjef i NGF. 

 

Ligger godt an

Damelaget er på sjuendeplass på La Manga, på en dag da marginene ikke var helt på deres side, ifølge EM-bloggen. Sverige leder fire under par, mens Norge er 14 over. 

Herrelaget er i Sverige, og også de er på delt sjuendeplass. Espen Kofstad var den eneste av herrespillerne som kom seg under par, med ett slag. De andre er over. Mest uheldig var Ole Ramsnes som endte åtte over, men det er de fem beste scorene som teller, så Norge er åtte over totalt. 

Jentelaget i Danmark henger litt etter,  og er på 13.-plass, men satser på ny frisk onsdag. 

Det er de åtte beste i hvert av mesterskapene som spiller seg inn i A-puljen. 

- Dersom disse resultatene skulle holde seg, med tre lag innenfor de åtte beste i hvert mesterskap, er det helt rått av lille Norge, sier Scheie. 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.