God Tiger på dårlig dag

INGEN TOPPDAG: Tiger Woods hadde ingen toppdag på Augusta lørdag, men han ligger likevel godt an før den siste runden. (Foto: Harry How, Getty Images)

Tiger Woods var sin egen verste motstander lørdag, men er han med i teten? Oh yeah.

Det var ikke helt enkelt å være Tiger på lørdag. Det har i grunnen ikke vært lett å være Tiger det siste halve året, men hvis vi nå utelukkende tenker på golfspillingen hans, ikke alt det andre tøyset, fikk vi se en Tiger lørdag som både måtte bekjempe sin egen sving og ikke minst sin tidvis iskalde putter.
Fire slag bak
Han slo hit og dit, valgte feil køller, misset halvannenmetere på greenen, men han går likevel inn i søndagens runde med nok en fantastisk mulighet til å risse inn enda et seiershakk på sin allerede seiersrike CV.
Tiger er fire slag bak ledende Lee Westwood, og tre slag bak Phil Mickelson. Uansett om Tiger aldri har vunnet en major når han ikke har ledet før siste runde, og uansett hva man måtte mene om Tigers sidesprang og alt det der - ingen kan betvile at mesteren fremdeles er mesternes mester. Det inntrykket vil bestå uansett hvordan det går søndag.
Lørdagens runde gikk han på to under par, akkurat som dagen før. Han treputtet tre ganger, og på et tidspunkt var han sju slag etter teten. De fleste trodde løpet var kjørt. Tiger hang med hodet.
Så våknet han med tre birdies på rad på back nine.
- Gutta foran meg stakk av, så å klare å klore meg tilbake der jeg bare er fire slag etter, betyr at jeg er i en god posisjon, sa Tiger etterpå, ifølge pgatour.com.
Trøbbel fra start
Han innrømmer at lørdagens problemer startet allerede på oppvarmingen.
- Jeg hadde ikke kontroll på ballen. Det var en forferdelig oppvarming. Vanligvis kommer du ikke til å ha fire fantastiske dager i en turnering. Jeg har spilt golf lenge nok til å vite det. Hvis du kan holde deg under par på en dårlig dag, er det et godt tegn. Jeg gjorde det i dag, sa han.
Tiger er tilbake. Og på spørsmål om han kan vinne søndag, svarte han selv:
- Man vet aldri.
Det er akkurat det.
Man vet aldri med Tiger.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.