Godkjent av Skarpnord

MIDT PÅ TREET: Marianne Skarpnord havnet midt på treet i Jamie Farr Owens Corning Classic. Her fra ShopRite Classic. (Foto: Michael Cohen, Getty Images)

Marianne Skarpnord tok sin nest beste plassering på LPGA-touren denne sesongen.

Marianne Skarpnord er nok fornøyd med sin tredje plassering på LPGA-touren, selv om hun sikter høyere enn 56.-plasser.

Østfold-jenta avsluttet greit med en 71-runde, og endte med det ett slag under par totalt. Søndagens runde bød på tre bogeyer og tre birdier. Med tanke på at Skarpnord bare har spilt åtte turneringer på LPGA-touren, er helgens innsats mer enn godkjent.

 

Nest beste plassering

56.-plassen er kanskje ikke noe å hoppe i taket for, men det er likevel hennes tredje, og nest beste, plassering i rookiesesongen på LPGA. Hun har klart cuten tre av åtte ganger, og 27.-plass er det beste. 

Totalt i år har Skarpnord spilt inn 13 000 dollar, ti av dem fikk hun for 27.-plassen.  Premiepotten er 1 million dollar i Jamie Farr Owens Corning Classic, og 2600 av dem tilfaller Skarpnord.

 

Fire spillere i omspill

Det ble en tøff kamp om seieren, med fire spillere som endte 14 under par. Na Yeon Choi, In-Kyung Kim, Song-Hee Kim og Christina Kim måtte ut i omspill, og det ble ikke avgjort før andre omspillshull. Da satte sør-koreanske Choi birdieputten, noe de andre ikke klarte. 

- Jeg var skikkelig nervøs, men jeg prøvde å fokusere på mitt eget spill. Så nå er jeg veldig glad, sa hun til lpga.com etter seieren.  

Choi debuterte på LPGA-touren i 2008 og dette var hennes første seier. 

 

TREDJE RUNDE

Marianne Skarpnord dalte raskt ned på jorda og resultatlista igjen etter en tredjerunde to over par. 

Fredagens andrerunde viste meget lovende takter av ungjenta fra Østfold. Tredjerunden ble imidlertid tøff, og for mange bogeyer ødela for en god score. Det ble to slag over par, og mange plasser nedover på resultatlista. 

Skarpnord slo tre birdier, men med fem bogeyer ble det tøft. Totalt ligger hun ett slag under par, så med en strålende fjerderunde kan hun spille seg godt oppover og få en god plassering. 

Leder gjør Na Yeon Choi, etter en 68-runde. Totalt er hun 14 under par, et slag foran Christina Kim. 

 

ANDRE RUNDE

Marianne Skarpnord med årsbeste på LPGA-touren.

Det har ikke vært noen enkel førstesesong for Marianne Skarpnord i det gjeveste golfselskapet i USA. Før helgens Jamie Farr Owens Corning Classic hadde hun bare klart å spille inn så vidt over 13.000 dollar fordelt på sju turneringer. Hennes beste plassering var en 27. plass i Tres Marias Championship, og før helgen hadde hun bare klart cuten to ganger.

Nå øker den statistikken.

Fredag gikk hun på 67 slag, etter at hun åpnet i forrykende stil med fem birdies på de ni første hullene. Hun klarte ikke å holde det kjøret oppe hele veien inn, men fire under par betyr årsbeste og en solid dose selvtillit inn mot det som skal skje i helgen. Før de to avsluttende rundene ligger hun på en delt 32. plass. Det er bare tre slag opp til en topp fem-plassering.

Na Yeon Choi leder turneringen også etter dag to, etter at hun matchet Skarpnords runde. Hun leder med to slag foran Inbee Park, Christina Ki og Alena Sharp.

Her er ledertavlen


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.