Godkjent av Thorp

Marius Thorp endte på 39. plass i Roma Golf Open. Danske Andreas Hartö vant,  i sin andre proffturnering.

Med en runde på par, 71 slag endte Marius Thorp på 39. plass i Roma Golf Open. Turneringen er årets tredje siste på Challenge-touren, og Thorp er så og si sikret avansement til neste års Europatour.

Dagens runde inneholdt tre birdies, tre bogeys og resten par. Han holdt seg dermed der han startet runden på seks under par. Seieren gjorde Thorp 7 500 kroner rikere. Ikke den største pengesummen, men alle monner drar mot slutten av sesongen. Det er uansett forventet at han faller et par plasser på Order of Merit-listen som ennå ikke er oppdatert.

13 slag foran endte vinneren, Andreas Hartö fra Danmark. Dette var hans første turnering i karrieren som profesjonell, og seieren var hans andre for sesongen. Den første kom i august under Ecco Tour Championship i Tyskland, da som amatør. Hartö måtte ut i omspill mot svenske Joel Sjöholm som avsluttet med en knallserk runde på seks under par, men Hartö ble til slutt for sterk. Dermer kunne han inkassere en pen sum på 24 000 euro, i underkant av 200 000 kroner.

Neste turnering på programmet på Challenge-touren er Egyptian Open i Cairo. Den spilles fra 20. til 23. oktober.

 

Etter tre runder:

Fredagens runde endte tre under par for Thorp, som spilte seg til fire birdier og en bogey. Totalt er han nå seks under par, og han ligger på en delt 28.-plass. 

Dermed klatret han mange plasser, ni, også på dagens runde. Thorp klatret ni plasser opp også på andrerunden. 

Topp 10 er innen rekkevidde, ti slag under par, altså bare fire slag opp for Thorp. 

Lederen, danske Andreas Hartø, er 17 under par. 

 

Etter to runder:

Med eagle og dobbelbogey kom Thorp seg videre i Roma.

Riktignok er ikke andrerunden ferdigspilt enda, men cuten ser ut til å gå ett slag under par. Thorp spilte seg noe opp med en runde ett slag under par torsdag, og ligger foreløpig rundt 30.-plass. Totalt er han tre slag under par. 

Thorps andrerunde besto av en dobbelbogey, en bogey, tre birdier og en eagle på hull 10 som er et par-fire-hull. 

Larsen endte to over par for dagen og totalt,  og cuten ser ut til å gå ett slag under, så det blir helgefri for ham. 

Peter Kaensche hadde en grei dag på golfbanen torsdag, og endte ett slag over par på runden etter fire bogeyer og tre birdier. Førsterunden seks over par ble imidlertid for dårlig, og Kaensche er foreløpig nest sist av alle i feltet, sju over par totalt. 

 

Etter første runde: 

Brukbar Thorp, fargerik Larsen og jumboplass på Kaensche i Roma Golf Open som startet onsdag. 

Marius har nullstilt, og beviste med dagens 70-runde i Roma Golf Open at han er i form.

I hvert fall i bedre form enn han var i Frankrike sist helg, da han leverte en 78-runde. Riktignok er lederen sju slag under par etter første runde, men med ett slag under par er det ikke langt opp til topp 10. 

Thorp spilte seg til to birdier og en bogey, i tillegg til sine 15 par. En god og stabil runde, som gir en foreløpig delt 40.-plass. 

Jan-Are Larsens scorekort var noe mer fargerikt. Han åpnet flott med en birdie på hull en, før det ble tre strake bogeyer. Så klinket han til med par-eagle-par-par-birdie-birdie på de neste seks hullene. Fire under på seks hull er noe å skrive hjem om. Det ble imidlertid også to bogeyer til på Larsen, som ligger på delt 63.-plass på par. 

Den tyngste dagen hadde nok Peter Kaensche, som måtte tåle to dobbelbogeyer og en bogey på rad. Totalt endte han seks over par, og Kaensche ligger sist av dem som startet. Dermed blir det meget tøft å klare cuten etter andrerunden. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.